© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
06.10.2016 08:33:06

Robert Berić: Razočaran sem. Tega si ne bi smel dovoliti!

Grega Wernig

Napadalec Saint-Etienna iskreno o aktualnem trenutku.

Utrujenost Kevina Kampla oziroma njegova odločitev, da na tekmah proti Slovaški in Angliji ne bo igral, ni edini hud udarec za slovensko izbrano vrsto. Saj veste, ko ima hudič mlade ... Srečko Katanec na dveh morda ključnih preizkušnjah v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji ne bo imel na voljo še enega močnega orožja. Računati ne more niti na usluge Roberta Berića, ki mu preglavice povzroča poškodba leve stegenske mišice.

Krčan je zapustil hotel v protokolarnem objektu, toda na Brdo se v teh dneh vendarle vrača. "Vsak dan obiskujem terapije in seveda verjamem, da bodo dosegle namen. Zdravniške napovedi pravijo, da bom za vrnitev na igrišče potreboval med deset in štirinajst dni," je povedal slovenski reprezentančni napadalec, ki razočaranja ni mogel skriti: "V prvi vrsti sem razočaran zato, ker si tega ne bi smel dovoliti." 

Dovoliti česa? "Preglavice z mišico niso od včeraj, trajajo že nekaj časa in očitno na zadnji prvenstveni tekmi proti Lyonu ne bi smel igrati. Ampak želja je bila velika, vleklo me je na igrišče. Šlo je za derbi na novem stadionu, ozračje v pričakovanju dvoboja je bilo odlično. Res sem si nadvse želel biti v ekipi, vendar je zdaj kot na dlani, da si tega ne bi smel privoščiti," je odvrnil Robert Berić. "Seveda sem si neizmerno želel igrati tudi proti Slovaški in Angliji, toda zdaj je, kar je, in s tem se moram sprijazniti," je pristavil odlični strelec, ki bo v soboto v Stožicah soigralce spodbujal s tribun. "Da, tekmo s Slovaško si bom ogledal, po njej se bom vrnil v Francijo." 

Brez dveh močnih adutov bo Sloveniji proti močnima nasprotnikoma izjemno težko. "Verjamem, da bodo fantje dosegli namen ter da bomo imeli dovolj razlogov za zadovoljstvo," poudarja Robert Berić.