© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
05.10.2016 19:41:45

Pet let zapora, ker je za Kurde

vszi

Turškemu nogometašu Denizu Nakiju se ne piše nič dobrega. Državni tožilec je ugotovil, da je na družbenih omrežjih delil teroristično propagando.




Nekdanji igralec nemškega St. Paulija in Paderborna naj bi na družbenih omrežjih twitter in facebook sedemkrat delil vsebine, ki naj bi bile propaganda za v Turčiji prepovedano kurdsko delavsko stranko PPK.
V Nemčiji rojeni, danes 27-letni nogometaš, je igral tudi za nemško reprezentanco do 19 in do 20 let, pred tremi leti pa se je preselil v turški Genclerbirligi od koder je odšel, ker je dejal, da so mu grozili s smrtjo. Naki je Kurd in ni nikoli skrival simpatij do prepovedane PPK. Lani je odšel v kurdski klub Amed in letos februarja že dobil od zveze kazen 12 tekem nenastopanja, ker je javno na strani Kurdov v turško-kurdskem sporu.  
No, zveza ga je kaznovala tudi že za zadnjo propagandno akcijo (dve tekmi prepovedi in 6000 evrov), posebej sporen pa naj bi bil njegov zapisa na facebooku. Po presenetljivi zmagi njegovega Ameda proti Bursasporju v pokalu, je zapisal da zmago posveča vsem mrtvim in ranjenim zaradi terorja, ki na njihovih tleh traja že 50 dni. Klub Amed je iz mesta Dijarbakir, kurdske metropole v južni Turčiji.