© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.09.2016 21:08:56

Buffon, prosim te za dres! Odgovor legende: Ne, jaz prosim tebe!

Legendarni italijanski vratar Gianluigi Buffon je ponovno navdušil tako svoje oboževalce kot ljubitelje nogometa povsod po svetu.

Pisali smo že o tem, da je Buffon kot vratar italijanske izbrane vrste na začetku kvalifikacij za SP premagal Izrael s 3:1, pri tem pa prejel zadetek, ki je obkrožil svet. Tal Ben Haim je zadel s fantastičnim lobom, ki si ga lahko še enkrat pogledate v spodnjem posnetku in ki resnično spada med veličastne mojstrovine.

Ben Haim pa si je že pred tekmo na vsak način želel zamenjati dres z največjo italijansko legendo, tako da je po zadnjem sodniškem žvižgu pristopil in kljub temu, da je Italijana premagal, to svojo željo izrazil. Jasno, dolgoletnega čuvaja mreže Juventusa je prosil, ali bi bilo to mogoče, sledilo pa je nekaj neverjetnega.

 Kot so od virov blizu nogometaša izvedeli izraelski mediji, je bil Buffonov odgovor preprosto edinstven. "Glede na to, kakšen gol si mi zabil, moram za dres jaz prositi tebe," je dajal Italijan. Pa ne samo to, v naslednjem trenutku je dejansko prosil za dres in ga nato z Izraelcem tudi zamenjal.