© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.09.2016 16:01:44

Dvoboj gigantov za Realov dres

vszi

Prestopi se ne dogajajo le med nogometaši in klubi, ampak tudi med blagovnimi znamkami, ki si mrzlično želijo podpis pogodbe z velikani nogometa.

Tudi Adidas in Nike sta vseskozi v borbi za donosne posle, glede na to da Realu iz Madrida poteče pogodba z Adidasom, pa se je zdaj med njima vnela prava vojna. 

Nemški proizvajalec ima sicer velike težave, saj je pred dvema letoma Manchester Unitedu ponudil kar 10-letno pogodbo v vrednosti 960 milijonov evrov. S tem pa kot kaže ne zmore več sponzorirati madridskih kraljevo belih, s katerimi sodelujejo že vse od leta 1998. 

Zato je Nike že pripravil strategijo, s katero bi si podredil vrh španskega nogometa, saj že opremlja Barcelono in Atletico iz Madrida. Da Adidas skorajda nima možnosti za podpis nove pogodbe, kaže tudi ponudba ameriškega opremljevalca v vrednosti 120 milijonov evrov na sezono. Kako dolga bo, ne ve nihče, je pa daleč najbolj donosna za obdobje enega leta. 

Od Adidasa za zdaj še ni ne duha ne sluha, prihodnji meseci pa bodo dali jasno sliko, ali se bodo Nemci podali v odprt boj z Američani za podpis najtrofejnejšega kluba v Evropi.