© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.09.2016 17:45:11

Salvadorci na tiskovni konferenci razkrili poskus finančne spodbude (video)

vszi

Neverjetna poteza salvadorskih nogometašev pred odločilnim srečanjem v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Ko so igralci sami sklicali tiskovno konferenco, so vsi ugibali, kaj jih tare in kaj jim leži na duši. Po koncu nje pa so predstavniki sedme sile z odprtimi usti obsedeli na svojih sedežih.

Nogometaši Salvadorja so namreč na konferenci predvajali posnet pogovor poskusa finančne spodbude. Ricardo Padilla, nekoč predsednik enega od salvadorskih klubov in uspešni poslovnež je namreč vsakemu od igralcev ponudil nagrado, če uspejo zadržati prednost pred Kanado pred odločilnim medsebojnim obračunom. 

Na lestvici skupine A v srednjeameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji so trenutno pred Kanadčani. Pred obračunom v Vancouvru pa imajo tri točke in 5 golov prednosti pred domačini. 

Za uspešno opravljeno nalogo in zmago je poslovnež ponudil 30 dolarjev, za neodločen izid 20 dolarjev, za poraz z enim golom razlike pa 15 dolarjev na odigrano minuto. To pomeni, da bi vsak izmed igralcev, ki bi odigral vseh 90 minut v žep pospravil 2700, 1800 oziroma 1350 dolarjev.

Vse skupaj bi poslovneža po koncu tekme brez vštetih sodnikovih podaljškov to stalo 29700, 19800 oziroma 14850 dolarjev odvisno od rezultata.

Seveda pogojno, saj so Salvadorci hitro zavrnili možnost finančne podpore in z javnim predvajanjem pred sedmo silo povsem osramotili poslovneža Padillo. Zdaj je treba samo še počakati, kako se bo končal odločilni obračun med Kanadčani in nogometaši, ki niso sprejeli denarja.