© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
23.02.2016 22:52:11

Stara dama (za zdaj) ubežala matu

Reuters

Barcelona zmagala v Londonu, Juventus ohranil upe za povratno tekmo.

Prvi tekmi osmine finala lige prvakov sta nocoj odigrala tudi finalista iz prejšnje sezone. Branilka naslova Barcelona je v Londonu z 2:0 odpravila Arsenal, podprvak Juventus pa je doma igral neodločeno 2:2 proti Bayernu iz Münchna.

V Torinu je bil Bayern v prvih 20 minutah absolutni gospodar, Juventus se je tudi po zaslugi močnega pritiska gostov osredotočil na protinapade. V 13. minuti pa je kljub zgoščenosti na Juventusovi polovici Bayern izigral obrambo domačih, na tla položil tudi vratarja Gianluigija Buffona, a Thomasu Müllerju iz bližine - bil je tudi že na tleh - ni uspelo potisniti žoge čez golovo črto.

Domači so imeli nekaj prebliskov, a so Bavarci še naprej prevladovali in v 31. minuti je Juan Bernat z roba kazenskega prostora povzročil nekaj težav domačemu vratarju. Dve minuti pozneje je z glavo poskusil še Robert Lewandowski, Buffon pa je bil spet na mestu. V 43. minuti pa je Bayern zasluženo povedel, ko je s približno desetih metrov zadel Müller.

V 55. minuti so gosti povedli z 2:0, potem ko je premoč po protinapadu kronal Arjen Robben, ki ga je domača obramba zgolj s pogledi spremljala v prodoru z desne strani v kazenski prostor, od koder je lahko neubranljivo zadel. V 62. minuti so se po dotlej zelo zadržani igri razveselili tudi domači, ko je Mario Mandžukić na robu kazenskega prostora takoj poiskal Paula Dybalo, ki je sam prišel pred Manuela Neuerja in ga premagal.

V 67. minuti je po protinapadu do strela prišel še Juan Cuadrado, a se je izkazal Neuer, Paul Pogba pa je malce zatem meril premalo natančno. Zato pa je bil natančnejši Stefano Sturaro v 76. minuti, ko je iz bližine zadel za 2:2 po podaji rezervista Alvara Morate.

BARCELONA Z NAJMANJ ENO NOGO
V Londonu je prvi polčas minil v pričakovani prevladi Barcelone, kar zadeva posest žoge, medtem ko sta bili ekipi pri številu strelov in priložnosti bolj ali manj izenačeni. Izenačeno 0:0 je bilo tudi po prvih 45 minutah, čeprav sta predvsem Lionel Messi in Luis Suarez v 31. in 45. minuti zagrozila s streloma z glavo, a bila nenatančna.

V 49. minuti je Neymar zapravil dotlej najlepšo priložnost, ko mu je domači čuvaj mreže Petr Čech obranil strel iz kazenskega prostora. V 60. minuti se je na drugi strani izkazal tudi vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen, ko je ustavil nevaren strel z glavo Olivierja Girouda.

V 72. minuti pa je Barcelona povedla, ko je Neymar z lepo podajo v kazenskem prostoru našel Messija, ta pa je iz bližine zadel za 1:0. Šest minut pozneje so bili Katalonci blizu podvojitve vodstva, a je Luis Suarez zadel le vratnico. V 84. minuti je Matheiu Flamini zakrivil enajstmetrovko, ki jo je za 2:0 unovčil Messi, nad katerim je Francoz storil prekršek. Že v sodniškem dodatku se je moral še enkrat izkazati Čech, in sicer po novem Neymarjevem poskusu z glavo.

V sredo bosta na sporedu še obračuna PSV Eindhoven - Atletico Madrid, pri katerem igra slovenski reprezentant Jan Oblak, in Dinamo Kijev - Manchester City.

Že prejšnji teden pa so klubi odigrali prve štiri tekme, PSG je z 2:1 odpravil Chelsea, Benfica z 1:0 Zenit iz Sankt Peterburga, Gent je izgubil z 2:3 proti Wolfsburgu, Roma pa z 0:2 proti Realu Madridu.