© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.02.2016 17:27:16

Zadetek vratarja: Do izenačenja z golom čez celo igrišče (video)

Zadetki vratarjev v nogometu so tako redki, da se vsakič, ko kakšen čuvaj mreže zabije zadetek, posnetek tega gola znajde na svetovnem medmrežju. Takšen gol, kot ga je dosegel Jamie Butler, pa si zasluži, da ga vidi cel svet.

Čeprav je šlo za obračun angleškega šestoligaša, je bil gol, ki ga je zabil vratar Hemel Hempsteada Jamie Butler tako fantastičen, da je s svetlobno hitrostjo zaokrožil po svetovnem spletu. 

Ekipa Hemel Hempsteada se je pomerila s Sutton Unitedom in vse je kazalo, da bodo obračun izgubili. V 89. minuti je namreč Sutton vodil še z 2:0, nato pa je Hemel Hempstead le uspel priti do gola priključka. V zadnjih trenutkih so poskušali panično priti do izenačenja, tako da so na polovico tekmeca pošiljali dolge žoge. Eno takšnih je poslal tudi Butler, izjemno dolga žoga se je prvič odbila na črti kazenskega prostora Suttona, dobila čuden lok in premagala nepripravljenega vratarja Rossa Wornerja

"Še zmeraj ne morem verjetni, kakšen zadetek sem dosegel. To je bil moj prvi gol v karieri. In to kakšen! Še toliko bolj sem ga vesel, ker se nismo predali vse do zadnje minute obračun," je bil po dvoboju zadovoljen Butler.

Zadetek britanskega čuvaja mreže si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.