© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
23.02.2016 16:41:39

Olimpija proti Kopru brez prve bočne izbire? Strah je (menda) odveč

www.alesfevzer.com

Le še nekaj dni nas loči od začetka drugega dela sezone v Prvi ligi Telekom Sloveniji.

Na sobotni prijateljski tekmi med Olimpijo in Terekom so obrambno vrsto zeleno-belih sestavljali Denis Klinar, Aris Zarifović, Nemanja Mitrović in Hrvoje Čale. Dejan Kelhar je v igro vstopil šele v drugi polovici drugega polčasa, a to ne pomeni, da ga spomladi čaka vloga rezervista. Trener Marko Nikolić se je tokrat za Zarifovića odločil, ker Kelhar na prihajajočem obračunu s Koprom nima pravice nastopa zaradi štirih rumenih kartonov.

Enako velja za Klinarja, ki pa je sobotno tekmo kljub vsemu začel v udarni enajsterici. V prvi vrsti zaradi tega, ker Nikolić ni mogel računati na Matica Finka. Ker slednjega ni bilo niti na klopi, se je marsikdo ustrašil, da se je borbeni bočni branilec poškodoval. Čeprav ima Ljubljančan res nekaj težav s kolenom, je bojazen, da bi ga Olimpija pogrešala daljše obdobje, vendarle odveč.

"Počival sem iz preventivnih razlogov," je pojasnil nekdanji mladi slovenski reprezentant in nadaljeval: "Imam manjše težave s kolenom. Prisotna je bolečina, zato mi je trener raje namenil prost dan. Ker sem imel s tem kolenom težave že ob koncu jesenskega dela sezone, sem odšel tudi na pregled z magnetno resonanco, toda k sreči so vezi cele. Notranja vez je nekoliko nategnjena, vendar zdravniki pravijo, da mi ni treba na operacijo."

Bojazen, da Nikolić na Finka na tekmi s Koprom, ki bo v nedeljo, ne bi mogel računati, je torej odveč? "Da, vsekakor. Že v ponedeljek se vračam v poln pogon, treniral bom, tako kot sem večji del priprav. Tudi na večini preostalih tekem sem igral brez pretiranih težav, tako da je kakršenkoli dvom povsem odveč," je še pristavil Fink.