© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
23.02.2016 12:20:08

Jordanski princ za prepoved petkovih volitev za predsednika Fife

Odvetniki jordanskega princa Alija bin al Husseina, kandidata za predsednika Mednarodne nogometne zveze, so na Mednarodno športno razsodišče v Lozani poslali zahtevo, da preprečijo petkov volilni kongres za prvega moža Fife. Princ želi na volitvah posebne kabine, kar je volilna komisija Fife zavrnila.

"Fifa je zavrnila našo zahtevo za hiter postopek, da bi našli rešitev pred 26. februarjem. Zato je naravno, da gre princ Ali na CAS," je v izjavi za javnost zapisala odvetniška ekipa jordanskega princa, ki je eden od petih kandidatov za predsednika Fife. Uradno zahtevo so odvetniki poslali v ponedeljek. 

"Le transparentne volilne kabine lahko zagotovijo glasovalcu, da sledi srcu in zavesti ter ne pride do vsiljenih glasov in slikanja volilnih papirjev, da bi dokazali, da so sledili volilnih navodilom," je razložil eden od odvetnikov Renaud Semerdjian.

Fifa je sicer potrdila, da bo prepovedala mobilne telefone in kamere.

Jordanskemu princu se je v pritožbi pridružil tudi Jerome Champagne, še eden kandidat za prvega moža Fife. Champagne je Fifo pozval, naj prekliče akreditacije predstavnikom Evropske nogometne zveze in azijske nogometne konfederacijo, ki bodo po njegovem mnenju lobirali za šejka Salamana bin Ebrahima Al-Khalifo in Giannija Infantina; po mnenju mnogih glavna kandidata za predsedniški stolček.