© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
23.02.2016 17:04:58

Spet nek nogometaš hitrejši od Bolta?

fb

Branilec Arsenala Hector Bellerin se bo danes soočil z enim najboljših napadalcev na svetu Neymarjem. Koliko mu bo pri zaustavljanju brazilskega zvezdnika pomagala njegova hitrost.

Lani je španski branilec v vrstah Topničarjev izjavil, da je izjemno hiter, nekateri pa so izračunali, da bi v teku na 40 metrov lahko premagal celo najhitrejšega človeka na svetu, svetovnega rekorderja na 100 in 200 metrov, Jamajčana Usaina Bolta.
Bolt se je seveda samo nasmehnil in dejal, da so take trditve neumne in neumestne, kajti njegov rekord na 100 metrov iz svetovnega prvenstva v Berlinu 2009 je neverjetnih 9,58 sekunde.
Angleški novinarji so delali nekakšne meritve in ugotovili, da bi lahko Bellerin pretekel 40 metrov v 4,41 sekunde, kar je hitrejše kot je Bolt tekel prvih 40 metrov v teku, ko je postavil svetovni rekord.
Bellerin je dejal, da se noče pomeriti z Boltom: "Bolt je sprinter. Očitno je najhitrejšo človek na svetu. Res je bilo nekaj ljudi, ki so rekli, da sem hitrejši od njega in podobne stvari, toda velika razlika je teči z žogo ali brez nje. Nogomet je moja igra in ne bom se skušal meriti z Boltom."
Tudi Bolt je mnenja, da bi zmagal, in da bi bilo zato nesmiselno tekmovati z Bellerinom. "Take zgodbe so smešne. Nogometaši so zelo hitri na deset ali dvajset metrov in to tudi trenirajo. Sam treniram, da bi bil najhitrejši na 100 in 200 metrov."
Vseeno bi bilo zanimivo videti, če bi se Bolt in Bellerini pomerila na 40 metrov, česar pa seveda ne bomo doživeli. Bellerini naj bi bil tudi najhitrejši nogometaš v ekipi Arsenala, čeprav in Arsene Wenger nekaj res zelo hitrih posameznikov. "Od nekdaj sem veliko treniral sprint. V Arsenalu imamo nekaj zelo hitrih igralcev - Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain in Alexis Sanchez, toda na meritvah sprinta me v zadnjih letih ni še nihče premagal," je še dejal Bellerini.