© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
16.12.2015 10:38:19

Kaj sta Chelsea in Man Utd prodala v letu in pol? Ekipo za naslov!

Reuters

Angleška velikana sta v zadnjih 18 mesecih odslovila veliko nogometašev, ki bi jima v trenutni situaciji prišli prav.

Manchester United je na četrtem mestu v elitni angleški ligi, toda neprepričljiva igra in izpad iz lige prvakov sta razloga za veliko nezadovoljstvo pri navijačih.

Rdeči vragi so se od imenovanja Louisa van Gaala poslovili od številnih igralcev, ki bi jim v kriznih trenutkih prišli zelo prav. Najbolj "vroč" je v tem trenutku gotovo Javier Hernandez, ki je za Bayer Leverkusen na zadnjih 13 tekmah zabil kar 16 zadetkov.

Chelsea se je v ligi prvakov prebil v izločilne boje, toda v prvenstvu je senzacionalno šele na 16. mestu z vsega 15 točkami po 16 kolih. Tudi blues so odslovili nekaj vidnih posameznikov, ob težavah v napadu pride na misel ime Romeluja Lukakuja.

Na KLOPI TUDI CUADRADO, SCHURRLE, FILIPE LUIS ...
Pri enem od priznanih angleških nogometnih portalov so se poigrali s kombinacijami in sestavili enajsterico igralcev, ki so v zadnjem letu in pol zapustili Old Trafford in Stamford Bridge.

V gol so postavili Petra Čecha. V zadnji liniji (od desne proti levi) so Rafael, Nemanja Vidić, David Luiz in Patrice Evra. V štiričlanski vezni liniji so Kevin de Bruyne, Frank Lampard, Juan Mata in Angel di Maria, v konici napada pa Javier Hernandez in Romelu Lukaku.

Omenjeni bi imeli hudo konkurenco v Juanu Cuadradu, Filipeju Luisu, Robinu van Persieju, Naniju, Adnanu Januzaju, Mohamedu Salahu, Andersu Lindegaardu, Jonnyju Evansu, Andreju Schurrleju, Didierju Drogbaju, Dannyju Welbecku ...

Morda bi lahko udarno postavo sestavili drugače, morda bi lahko izbrali drugačno postavitev. Vsekakor pa bi bila to ekipa, ki bi ciljala na sam vrh premier league.