© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.12.2015 07:45:48

Grki odpovedali stavko

Reuters

Grški nogometaši so odpovedali za ta teden napovedano stavko.

Razlog za takšno odločitev je v zadnjem hipu dosežen dogovor o izpolnjevanju zaveze, sklenjene z grško nogometno zvezo, po katerem bi morali v zvezi in vodstvu prve ter druge lige poskrbeti za igralce, ki so ostali brez pogodbenih zneskov zaradi finančnih težav svojih klubov. Ker je še pred dnevi kazalo, da bo spet ostalo le pri obljubah, so nogometaši napovedali stavko.

"Igralci smo prišli do skrajne meje potrpežljivosti in prenašanja večnih obljub. Siti smo zgolj obljubljanja," je prejšnji teden sporočil grški sindikat nogometašev. Dodali so še, da niso imeli druge izbire, ker morajo poskrbeti za svojo poklicno, ekonomsko in materialno preživetje.

Stavko so napovedali za tretji krog grškega pokala, tekme so na sporedu med 15. in 17. decembrom, ter na tekmah prve in druge lige med 17. in 19. decembrom. Zdaj so namero preklicali, ker so dobili zagotovila, da bo zveza ustanovila poseben sklad za nogometaše, ki ostanejo brez pogodbeno določenih zneskov.

Novico je potrdil tudi predsednik sindikata grških nogometašev Dionisis Dimopoulos, dogovor pa so dosegli na izrednem sestanku. "Prevladal je duh solidarnosti. Dosegli smo takojšnjo rešitev, tako da bomo lahko pomagali igralcem," je dejal Dimopoulos. Sindikat igralcev bo nadzoroval delovanje sklada, ob morebitnem kršenju dogovora pa nova napoved stavke ni izključena.