© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
15.12.2015 21:48:52

Zakaj je moral oditi Marijan Pušnik? Ker je Olimpija začela igrati, kot da se bori za osmo mesto?

Grega Wernig

Še preden je Olimpija odpustila Marijana Pušnika, je Ranko Stojić napovedal, da klub potrebuje resno prenovo.

Da je menjava na trenerski klopi Olimpije neizbežna, je bilo moč razbrati že iz našega ponedeljkovega pogovora z Rankom Stojićem, ki je bil objavljen v torkovi številki Ekipe SN. Stojić ni skrival nezadovoljstva nad zaključkom jeseni, njegovih občutkov ni popravilo niti dejstvo, da bodo zmaji prezimili na prvem mestu. Kaj najbolj bode v oči, ni dvoma: poraz v Krškem. Tam je Olimpija povedla in imela uro igre igralce več, priigrala si je še kar nekaj zrelih priložnosti, nato pa je v nasprotju z vsemi pričakovanji celo izgubila. To je izkoristil Maribor in se zmajem približal na vsega tri točke zaostanka. In za Marijana Pušnika je bilo to več kot očitno usodno.

"Po tekmi v Krškem nisem bil v garderobi, nerad to počnem. Bil sem pod pritiskom in dejansko bi lahko rekel marsikaj. Tudi zaradi tega, ker ne vem, na koga sem bil bolj jezen. Veste, v nogometu obstaja nepisano pravilo – ko igraš z na papirju slabšim nasprotnikom, vodiš 1:0 in imaš igralca več, je prepovedano izgubiti. Preprosto prepovedano. Tega si preprosto ne moreš privoščiti. Z vsem dolžnim spoštovanjem do Krškega in ne nazadnje tudi do Celja, ki nas je prav tako kot zadnje na lestvici izločilo iz pokala, toda resnim ekipam se kaj takega ne bi smelo dogajati. No, toda na neki način je vse to lahko tudi dobro. Ker smo dobili določene dokaze in potrdila," je za današnjo številko Ekipe SN govoril Ranko Stojić, še preden je bilo Pušnikovo slovo uradno zapečateno.

A že tedaj se nikakor nismo uspeli znebiti občutka, da je Koroščeva usoda že več ali manj zapečatena. Tudi zaradi besed, ki jih je športni direktor Ljubljančanov izrekel v nadaljevanju. "Predsednika Milana Mandarića zdaj ni v klubu, do januarja bo v Angliji, toda moje besede so, kot da bi bile njegove. In kar pravim, je naslednje: potrebna bo resna prenova. Osnovo imamo dobro, če je ne bi imeli, ne bi zmagovali s 5:0, 6:0, ne bi s 3:0 premagali Maribora, in to na njegovem stadionu. Ampak v zadnjem mesecu in pol stvari niso bile več dobre, menim, da v tem času Olimpija ni bila dobro vodena. Zato bodo potrebni resni pogovori. O čem? Razmišljamo o vseh možnostih in predvsem ničesar ne izključujemo. Iz Olimpije želimo narediti resno ekipo, resen klub, zaradi tega smo tudi prišli sem. In kdor deli naše misli, jih deli, kdor ne …" je razpredal nekdanji jugoslovanski reprezentančni vratar, nato pa odločno pristavil: "Večkrat sem poudaril, da glede kadrovanja in sloga igre ne bo kompromisov. Toda v zadnjem mesecu in pol sem bil priča določenim spremembam, ki mi niso bile pogodu. Nekateri so si vzeli pravico, da so pametni, da na lastno pest spreminjajo določene zadeve, da igramo, kot da se borimo za sedmo, osmo mesto na lestvici."

Koga je imel Stojić v mislih, ko je povedal, kar je, zdaj ni več dvoma. Prenova se je pač že začela. In to s Pušnikovim predčasnim odhodom iz Stožic