© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.12.2015 22:34:31

Marko Nikolić pravi, da ni v stikih z Olimpijo

Reuters

Kakšne so možnosti, da bo novi trener Olimpije postal srbski strokovnjak Marko Nikolić?

Kdo bo novi trener Olimpije, bo še nekaj časa vroča tema slovenskega klubskega nogometa. Vsaj toliko časa, dokler se Ljubljančani ne bodo odločili, kdo bo zamenjal Marijana Pušnika. Če gre verjeti medijem v Srbiji, potem je eden od kandidatov za prosto delovno mesto tudi Marko Nikolić. Gre za relativno mladega strokovnjaka iz Srbije, ki je nazadnje vodil Partizan, pri slednjem pa je – zanimivo – nogo dobil v trenutku, ko je vodil na lestvici srbskega prvenstva.

Srbski novinarji so prepričani, da je Nikolić med kandidati predvsem zaradi tega, ker je stari znanec športnega direktorja Olimpije Ranka Stojića. Skupaj sta sodelovala pri Radu, bi torej lahko tudi pri Olimpiji. Morda, toda Nikolić pravi, da vsaj za zdaj v stikih s Stojićem glede prevzema Olimpije ni bil.

"Moram priznati, da me ni klical. Nisva v stikih na to temo," je portalu Nogomania.com povedal 36-letni Nikolić in pristavil: "Spremljam vse lige v regiji. Slovensko še posebej. S klubi, ki sem jih vodil, sem vedno igral proti slovenskim klubom. Z Mariborom recimo na pripravah v Turčiji. Dobro poznam razmere v ligi, tudi Slovenijo kot državo, kjer redno dopustujem in ki jo občudujem. Milan Mandarić vodi ta projekt, pa Ranko Stojić. Olimpija je v naletu, je največji klub v Sloveniji še iz časa skupne države. Že dolgo lovi lovoriko, to vem. Zato bi bil pritisk, če bi se lotil tega dela. Toda pritiska sem vajen, iz Vojvodine in Partizana. Tudi ambicij iz omenjenih klubov, ambicije Olimpije so, kolikor spremljam, velike. Ponavljam pa, da nismo v stikih."