© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.12.2015 08:47:35

Po že devetem porazu Mourinho spregovoril o izdaji

Profimedia

Chelsea tone in tone, Jose Mourinho pa ne najde rešitve za potapljajočo se barko. No, ali pač - Portugalec je zdaj prst krivde usmeril v nogometaše.

Sanjski niz Leicester Cityja se nadaljuje, četa Claudia Ranierija je v ponedeljek zvečer premagala še Chelsea in ostala na vrhu lestvice angleškega prvenstva. Medtem gre aktualnemu prvaku neprimerno slabše, doživel je že deveti poraz v tej sezoni, kar modre uvršča med najslabše ekipe v premier ligi. Chelsea se nahaja šele na skromnem šestnajstem mestu, kjer ima le točko več pred Norwich Cityjem, ki bi v tem trenutku kot zadnji izpadel iz elite.

Jose Mourinho se po vnovičnem neuspehu ni skril pred mediji, stopil je pred novinarje in tokrat prst krivde usmeril kar v nogometaše. "Imam občutek, da je bilo moje delo izdano. Prejeli smo dva zadetka, ki sta zame kot trenerja nedopustna. Vem, da je ena moja najboljših lastnosti to, da igralce znam pripraviti na tekmo, ki je pred njimi. Znam oceniti in prebrati nasprotnika, znam oceniti glavne nevarnost. Tokrat pa se je zgodilo, kar se je. Vardy je šel med dvema centralnima branilcema, Mahrez je bil ena na ena v kazenskem prostoru, čeprav sem poudarjal, da ga morata vsakič pokrivati vsaj dva. Težko sprejmem zadetka, ki smo ju prejeli," se je hudoval Portugalec.

"Na to tekmo sem se pripravljal štiri dni. Kar zadeva nasprotnika, sem pripravil prav vse. Izluščil sem štiri akcije, s katerimi je Leicester City zabil praktično vse gole. Moji igralci so v zadnjih treh dobili vse potrebne informacije. Lahko jih vprašate. Vem, da so pošteni fantje, povedali vam bodo, da je res, kar govorim. Iz teh štirih akcij, ki sem jih izpostavil, smo prejeli dva gola," je še dodal trener Londončanov.

Mourinha so novinarji pobarali tudi, ali uvrstitev na lestvici pomeni, da se bo Chelsea do konca sezone boril le še za obstanek med najboljšimi: "Lahko sprejmem, da smo v coni izpada, ne sprejmem pa, da smo v bitki za izpad. Se pa zavedamo, kje smo na lestvici. Ko pogledamo nanjo, je vse kristalno jasno."