© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.12.2015 08:31:05

Sodniške odločitve so prvaka spravile na rob obupa (video)

vszi

V bolgarskem nogometu se v teh dneh govori le o dveh stvareh - sodnikih in domnevni zaroti.

V Bolgariji vre, vse glasneje odmeva vedno večja nogometna afera. Zakuhali so jo sodniki, toda pri aktualnem prvaku Ludogorcu pravijo, da ne sami od sebe. Pri klubu, kjer si je pred odhodom k Rijeki kruh služil Roman Bezjak, trdijo, da so v središču zarote vodilni ljudje tamkajšnjega nogometa, ki naj bi po njihovo želeli na vsak način spraviti na vrh ekipo Levskega. Sofijski klub sodi med najboljše vseh časov, toda bolgarski prvak je bil nazadnje leta 2009. V zadnjih letih je vse v znamenju Ludogorca, ki tudi v tem trenutku vodi na lestvici, a je vseeno resno zagrozil: "Izstopili bomo iz lige!" In razlog? Domnevne sodniške odločitve v korist Levskega.

Zadnji incident se je zgodil v soboto, ko je Levski igral z Litexom, toda tekma je bila predčasno zaključena, potem ko so nogometaši kluba iz Loveča po drugem rdečem kartonu in enajstmetrovki v njihovo škodo odkorakali z igrišča. Levski je tedaj izgubljal z 0:1, toda za zeleno mizo bo verjetno slavil s 3:0. "Če se bo tako očiten precedenčni primeri favoriziranja Levskega nadaljeval, bomo verjetno izstopili iz prvenstva," je odločno poudaril lastnik Ludogorca Kiril Domuščijev, ki je svoj klub prevzel leta 2010 in ga iz obskurnosti popeljal do lige prvakov.

"Zakaj bi zapravljal svoj denar, če bodo potem naslove na takšen način osvajali klubi, ki nimajo ne znanja ne ugleda za to?" se sprašuje Domuščijev, oglasil se je tudi športni direktor Litexa Stojčo Stoijlov: "Česa takšnega, kar se je dogajalo na tekmi z Levskim, še nikdar nisem videl. To je bila farsa, žalitev za vse navijače Litexa in nasploh nogometne navdušence. Absurdnost v bolgarskem nogometu je dosegla vrhunec."