© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.12.2015 17:01:19

Van Gaal manj uspešen od Davida Moyesa

Profimedia

Potem ko je zapravil 300 milijonov funtov ima trener Manchestra Uniteda Luis Van Gaal v tej sezoni celo slabši izkupiček, kot ga je imel David Moyes.

Nizozemec je v 18 mesecih delovanja na Old Traffordu močno posegel v klubsko blagajno, rezultati pa v tem času niso sledili denarnemu vložku. Statistika celo razkriva, da ima Van Gaal slabše rezultate od Davida Moyesa, ki je moral še pred koncem sezone 2013/14 zaradi slabih rezultatov trenersko klop zapustiti.

Rdeči vragi so v tej sezoni odigrali 26 tekem v vseh tekmovanjih, 64-letni nizozemski strateg pa je svoje moštvo popeljal do dveh zmag manj kot Moyes v enakem obdobju oziroma ob istem številu tekem. In še več, Moyesu je uspel preboj v končnico lige prvakov, Van Gaalu pač ne.

V sezoni 2013/14 je imel Manchester United na računu 15 zmag, šest remijev in pet porazov, v tej sezoni ima le 13 zmag, osem remijev in prav tako pet porazov. In še naprej, moštvo pod Moyesom je v tem obdobju doseglo 46 zadetkov, Van Gaalovo pa le 38.

Moyes je še pred koncem tiste sezone doživel klavrn konec, izgubil je boj za naslov državnega prvaka in moral zapustiti klub. Pred sezono ni zapravljal, moštvo je okrepil le z Marouannejem Fellainijem.

Kakšna bo usoda Van Gaala, ki je bil velik zapravljivec, ustreznega rezultata pa kljub temu ne dosega?