© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.11.2015 09:03:02

Pohvalno: Pri Manchester Unitedu se ni spremenil

V nogometu je vedno veliko govora o tem, kako lahko koga dodatna slava spremeni in spelje s poti. Nešteto je primerov, ko se je zgodilo prav to.

A nogometaš Manchester Uniteda dokazuje, da temu vendarle ni vedno tako. Ko je Morgan Schneiderlin podpisal za angleškega velikana, si je verjetno mislil, da se bo pojavljal v medijih zaradi igranja nogometa. A tudi z ostalimi stvarmi, se je moč prebiti v ospredje.

Biti nogometaš kateregakoli velikega kluba prinaša dodatno odgovornost. Nogometaši so veliko bolj pod udarom kritik,a so obenem deležni več pohval.

"Morgan svojo odgovornost do navijačev jemlje zelo resno," je povedal vir blizu premierligaša: "Na teden dobi desetine pisem, še nekaj več, ker je Francoz in igra za velik klub." 

Za razliko od drugih igralcev, ki na večino pisem odgovarjajo prek drugih ljudi, ali pa tega enostavno ne počno, jih Schneiderlin vzame domov in na vsakega posebej osebno odgovori in odpošlje. 

schneiderlin
vszi

Tudi njegovo dekle Camille živi povsem običajno življenje. Za 10 funtov na uro dela v eni od adidasovih prodajaln. "To o njiju samo pravi, kako ponižna in hvaležna sta," je še povedal isti vir, ki je hotel ostati anonimen. Če je vse skupaj res, to le dokazuje, da se nekateri nogometaši zavedajo, kdo je najpomembnejši člen moštva.