© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
19.09.2015 17:22:52

Mourinho: Kdo je bil najboljši? Diego Costa!

Reuters

V derbiju šestega kroga premier lige je Chelsea na Stamford Bridgeu z 2:0 premagal Arsenal.

Dvoboj Chelseaja in Arsenala na Stamford Bridgeu, ki je na Otoku in še kje vzbujal veliko pozornosti, se je razpletel z zmago varovancev Joseja Mourinha, ki so v šestem krogu slavil šele drugič v dozdajšnjem delu prvenstva. Mrežo topničarjev je v 53. minuti načel Kurt Zouma, ki je izkoristil podajo Cesca Fasbregasa, v izdihljajih dvoboja je končni izid postavil Eden Hazard, potem ko je žoga po njegovem strelu zadela Caluma Chambersa, spremenila smer, in presenetila Petra Čecha.

Toda najbolj zanimiva trenutka vendarle nista bila oba gola, temveč zadnji trenutki prvega polčasa. Diego Costa je imel najprej srečo, ker je sodnik Mike Dean spregledal, kako je Laurenta Koscielnyja udaril v obraz, nakar si je prislužil rumeni karton zaradi prerivanja z Gabrielom. Enaka kazen je doletela tudi igralca Arsenala, toda kmalu je bil tudi izključen, ker je brazilskemu napadalcu s španskim potnim listom namerno stopil na nogo. Ob tem velja poudariti, da je bil Diego Costa zaradi svojega obnašanja nenehno na meji rdečega kartona, a se ga je delivec pravice usmilil.
Arsenal je bil tako ves drugi polčas z igralcem manj, kar so gostitelji znali unovčiti, topničarji pa so Stamford Bridge zapuščali razočarani. Oziroma bolje jezni, toda ne zato, ker si je Santi Cazorla v 79. minuti prislužil drugi rumeni karton.

"Danes ne bi bil rad Mike Dean," se je ob glavnega sodnika obregnil Arsene Wenger. "Costa je na vsaki tekmi nasilen in uide kazni, ker so sodniki prešibki. Že pred dvobojem smo vedeli, da bo iskal le takšne situacije. Gabriel se sicer ne bi smel odzvati, toda škoda, da smo imeli dve izključitvi, Costa pa je ostal na igrišču," je bil oster francoski strokovnjak.

Jose Mourinho je bil kakopak drugačne volje. "Lepa zmaga, moramo zmagovati. V štirih dneh smo dvakrat zmagali in mrežo ohranili nedotaknjeno, v takšnem slogu moramo nadaljevati. Nadzirali smo potek dogodkov. Mnenja o izključitvi nimam, igralec tekme pa je bil gotovo Diego Costa. V igro je prinesel prav vse," je med drugim povedal Portugalec.