© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.09.2015 13:29:27

Oproščen jemanja kokaina. Tolažil se je ob smrti hčerke!

Angleška nogometna zveza je poskrbela za eno najbolj odmevnih odločitev. Povsem je oprostila nogometaša Jakea Livermora, ki so mu dokazali jemanje kokaina.

Livermore je 25-letni vezist Hull Cityja v drugi angleški in na dopinškem testu je padel meseca maja, ko je bila njegova ekipa še članica elitne premier lige. Dokazali so mu enega najhujših prestopkov in v teoriji mu je grozila zelo huda kazen, toda nikakor ni šlo za enoznačen primer in odgovorni so se tega zelo dobro zavedali. 

Nogometaš je prestopek takoj priznal, ob tem pa se je branil z izrednimi okoliščinami, zaradi katerih je posegel po nevarni opojni substanci. In morate priznati, da je dejansko šlo za izredne okoliščine. Le nekaj dni pred testom je namreč Livermore preživel hudo travmo, potem ko mu je umrl komaj rojen otrok

Zaradi travme je Jake pobegnil v svet drog, vodstvo premier lige pa mu je greh kljub njegovi skrajni resnosti oprostili. Okoliščine so se mu zdele prehude, da bi nogometaša kaznovali, zato so ga oprostili povsem brez posledic in bo lahko popolnoma normalno nadaljeval kariero. Kontroverzna odločitev, a verjetno res pravilna.