© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
06.09.2015 16:04:19

Dragi sin, zakaj tako grdo lažeš?

Profimedia

Oče nizozemskega nogometnega zvezdnika Memphisa Depaya je odgovoril na sinove besede in jih označil za navadno laž.

Od otroka, ki se mu je odrekel lasten oče, do nogometnega zvezdnika, ki mu nikdar več ne bo treba skrbeti za preživetje. Zgodba Memphisa Depaya, ki je poleti iz PSV-ja prestopil v Manchester United, naj bi bila prava filmska. Toda zdaj njegov oče trdi, da si je nadarjeni nogometaš preprosto izmislil tragično zgodbo svojega otroštva. Depay trdi, da ga je oče pri štirih letih zapustil, da se ni brigal zanj, da mu je bilo vseeno, kaj počne. Zato se je tudi odločil, da na dresu ne bo nosil očetovega priimka, pač pa svoje ime. Toda Dennis Depay je zdaj postregel s precej drugačno zgodbo.

"To, da sem bil v njegovem življenju prisoten le do njegovega četrtega leta, je navadna laž. Ni lepo in predvsem je neverjetno. Je moj sin in rad ga imam. Sem tudi tisti, ki mu je dal prvo žogo … Nikakor pa ni res, da sem ga zapustil. To preprosto ni res. Vedno sem mu bil na voljo, mu stal ob strani. Ko sem slišal, kaj je rekel o meni, sem se počutil grozno. Noro ga pogrešam in rad bi spet vzpostavil stik z njim," je svojo plat zgodbe uvodoma predstavil oče nogometaša, za katerega so rdeči vragi plačali več kot 20 milijonov evrov.

"Da ločitev ni bila prijetna zanj, je jasno, ampak dejstvo je, da sem ga redno obiskoval. Tudi finančno sem skrbel zanj. Memphisa sem lahko videl, kadarkoli sem želel, on je velikokrat prespal pri meni. Skrbel sem zanj, kupoval sem mu obleke in nogometne žoge. Vedno sem ga obiskoval in to vsi vedo," je nadaljeval Ganec in zatem razkril, da so se težave dejansko začele, ko je nogometaševa mama Cora začela živeti z drugim moškim: "Tedaj so nastopili težki časi. On in njegovi otroci so se nad Memphisom velikokrat znašali s pestmi. Tudi tedaj sem prišel in mu pomagal. Ostali otroci so bili ljubosumni nanj, mamin novi partner pa ga je udaril za vsako največjo malenkost. Njegova nova družina se je počasi, a vztrajno začela obračati proti njemu." Zdaj je seveda vprašanje le – komu verjeti?