© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.09.2015 15:19:14

Selektor, da se to ne bi več ponovilo!

Profimedia

Selektor brazilske reprezentance Carlos Dunga je precej razjezil zvezdnika Neymarja.

V noči iz sobote na nedeljo je bila na delu tudi reprezentanca Brazilije, karioke so se v New Jerseyju v Združenih državah Amerike v prijateljski tekmi pomerile s Kostariko. Pred 19.600 gledalci so Brazilci slavili z 1:0, že v deseti minuti je edini gol zabil Hulk. Ne glede na vse je bila zmaga Brazilije zaslužena, kako nemočna je Kostarika, priča podatek, da je proti golu tekmeca streljala le enkrat; pa še takrat je žoga zletela mimo okvirja.

Kljub zmagi pa je okoli brazilske reprezentance po tekmi vladalo kar nekaj nezadovoljstva. Predvsem po zaslugi zvezdnika Neymarja, ki ga je selektor Carlos Dunga kar malce presenetljivo posedel na klopi za rezerve, v igro pa poslal šele v 82. minuti, ko je zamenjal Douglasa Costo. Nogometaša Barcelone je to še kako razjezilo in po obračunu je celo javno spregovoril o svojem nezadovoljstvu.

"Sedeti na klopi je nekaj, česar nisem vajen. In niti se nočem privaditi na nekaj takšnega. Hočem igrati," je selektorju jasno in glasno sporočil otrok Santosa, medtem ko se Dunga vsaj na prvi pogled s tem ne obremenjuje kdo ve kako. Neymarju je odgovoril z besedami, da bo tudi v prihodnje prijateljske tekme izkoriščal predvsem za to, da bo v akciji preizkusil tudi tiste, ki sicer ne igrajo vidnejše vloge v udarni enajsterici. "Tudi v prihodnje bo tako," je še dodal nekdanji reprezentant, ki naj bi v noči iz torka na sredo storil enako. Tudi na tekmi proti ZDA naj bi tako Neymar uvodoma sedel na klop. Vprašanje je očitno le, kako besen bo.