© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
06.09.2015 15:05:49

Montreal že ve, zakaj je pripeljal Drogbaja (video)

Didier Drogba je vknjižil drugi nastop za ekipo iz Montreala in doživel pravo strelsko eksplozijo.

Nogometaš Slonokoščene obale Didier Droga, ki je največje uspehe zabeležil z londonskim Chelseajem, je konec julija postal novi član Montreala. Slednji nastopa v ameriški ligi MLS, do konca rednega dela tekmovanja pa ga čaka še kar precej dela.

Trenutno se bori za šesto mesto v vzhodni konferenci, ki še zadnje vodi v osmino finala, očitno pa so vodilni z angažiranjem Drogbaja zadeli v polno. Na zadnjih štirih tekmah so namreč vknjižili vsega točko, danes ponoči pa je legendarni nogometaš začel v začetni enajsterici in bil najbolj zaslužen za zmago nad Chicagom.

Nekdanji nogometaš Chelseaja je gostitelje popeljal v vodstvo v 27. minuti obračuna, v naslednjih minutah so pobudo prevzeli gostje in povedli s 3:2, nato pa je na sceno spet stopil 37-letni nogometaš. Slednji je v razmaku manj kot štirih minut dosegel dva zadetka, postavil končnih 4:3 in vknjižil prvi hat-trick po avgustu 2010.

Drogba je sicer pred dnevi že vknjižil prvi nastop za novo ekipo. V dobre pol ure se ni vpisal med strelca, njegova ekipa pa je morala takrat z 0:1 priznati premoč Philadelphiji.