© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.09.2015 11:09:29

Kampl: Vsi smo v šoku

Nikola Miljković

Slovenski nogometaši so v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo doživeli boleč poraz. Na gostovanju v Švici so zapravili vodstvo dveh zadetkov in praktično zapravili možnosti za drugo mesto, toda Kevin Kampl in Valter Birsa zagotavljata, da še ni nič izgubljenega.

Slovenska nogometna reprezentanca je v Baslu doživela poraz, ki jo je oddaljil od drugega mesta v kvalifikacijski skupini E. Zelo boleč je bil predvsem razplet tekme, saj so naši fantje v zadnjih desetih minutah zapravili kar dva zadetka prednosti. Šola je bila zelo draga, a boj za evropsko prvenstvo še zdaleč ni izgubljen.

"Sedaj smo vsi v šoku. Vse smo dali od sebe in igrali kot ekipa zelo dobro do 75. minute, potem pa smo padli tako v fizičnem, kot tudi psihičnem smislu," je po razburljivem obračunu v Baslu dejal vidno razočarani Kevin Kampl, ki upa, da se nam podobni scenariji ne bodo več dogajali.

"V določenih zadevah moramo biti bolj pametni na igrišču, kar smo ugotovili že na tekmi z Anglijo. Iz tega poraza se je potrebno čim več naučiti. Ko vodiš z dvema zadetkoma prednosti v Švici, se ti ne sme pripetiti kaj takega. Žalostno je, da smo ostali brez točk, vendar nam v tem trenutku ne preostane nič drugega, kot da se borimo za tretje mesto," je odločen nogometaš Bayer Leverkusna.

BIRSA: TOKRAT SO IMELI SREČO ŠVICARJI
Svoj pogled na nesrečno končnico je predstavil tudi Valter Birsa, asistent pri drugem zadetku Slovenije. "Morda smo na koncu tekme želeli preveč igrati. Švica je pritisnila in dala neobičajne zadetke tudi s kančkom sreče. Mi smo imeli srečo na prvi tekmi v Mariboru, tokrat pa so jo imeli Švicarji," je opozoril na nogometne zakonitosti 29-letni Primorec, ki pred zaključkom kvalifikacij ne meče puške v koruzo.

"Izgubili smo boj za drugo mesto, ampak tudi tretje mesto lahko vodi na evropsko prvenstvo. Potrebno se bo čim bolje regenerirati, saj bomo morali biti že v torek pravi," se je v optimističnem tonu obrnil proti obračunu z Estonijo Birsa.

Obračun med Slovenijo in Estonijo bo 8. septembra v mariborskem Ljudskem vrtu. Naši fantje bodo potrebovali glasno podporo s tribun, saj bo torkova tekma odločilna v boju za tretje mesto, ki vodi v dodatne kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2016. Vstopnico si lahko zagotovite po enotni ceni 15 EUR, medtem ko so otroci do 14. leta v družinskem sektorju upravičeni do cenejše vstopnice (10 EUR).