© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.09.2015 09:53:18

Jutranji "šiht" za nogometaše Banika

Trener češkega Banika se je zaradi slabega štarta v prvenstvo odločil ukrepati. Način, katerega je izbral, pa je zelo nenavaden.

Banik iz Ostrave je po petih krogih na zadnjem mestu prvenstvene lestvice, osvojil je vsega eno točko. V klubu so se prižgale alarmne luči, trener Radomir Korytar je zaenkrat še v sedlu, a je sam posegel za ukrepom, s katerim želi nekaj spremeniti pri svojih varovancih.

Ta teden morajo na štadion prihajati že ob 6.45. A si ne nadenejo kopačk, pač pa rokavice, v roke vzamejo lopate in metle, obujejo škornje, in gredo čistiti poti in okolico okrog športnega kompleksa, kjer trenirajo.

ostrava-stadion-bazaly

"Tako bo tudi v soboto", je že napovedal trener Korytar. "Želim si, da bi fantje veliko bolj spoštovali dejstvo, da lahko živijo od nogometa. Hočem, da spoznajo, da se morajo precej bolj žrtvovati pri svojem delu, kot doslej."

Nekateri so takšno delo oziroma trening sprejeli boljše, drugi slabše, Brazilcu Carlosu De Azevedu najmanj diši in bojkotira jutranjo telovadbo. "Po delu imajo pol ure odmora, nato sledi pravi trening. Ne bi rekel, da so zaradi tega kaj bolj utrujeni," je še povedal Korytar.