© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
29.08.2015 13:12:51

Nove skrbi za Borussio: Mhitarjan nezaželen v Bakuju

Reuters

Po Borussia iz Dortmunda evropsko gostovanje v Azerbajdžanu morala opraviti brez svojega armenskega zvezdnika?

Strokovno vodstvo nemškega prvoligaša Borussie iz Dortmunda je po žrebu skupin lige Europa, ki jim je za nasprotnika dodelil tudi moštvo Qäbälä iz Bakuja, zapadlo v skrbi. Zaradi državnega spora med Azerbajdžanom in Armenijo bi azerbajdžanske oblasti Armencu v vrstah rumeno-črnih Henrihu Mhitarjanu lahko zavrnile vstopno vizo.

Azerbajdžan in Armenija zaradi spora glede statusa pokrajine Gorski Karabah, zaradi katerega sta se v letih od 1988 in 1994 celo zapletli v vojno in krvave oborožene spopade, nimata vzpostavljenih diplomatskih odnosov.

Nemški mediji so takoj po žrebu in tekmecu Borussie iz Azerbajdžana kot posledico tega kavkaškega spora opozorile na težave, povezane z Armencem Mhitarjanom. Azerbajdžanski športni portal azerisport.com je sicer še dodatno prilil olja na ogenj z grožnjo, da bodo armenskega reprezentanta azerbajdžanske oblasti nemudoma aretirale že takoj po pristanku letala v Bakuju, ker je po njihovem mnenju leta 2011 "ilegalno obiskal Gorski Karabah".

V Borussii ostajajo optimisti, saj nikakor ne želijo zaradi političnih razlogov na tekmi v gosteh 22. oktobra ostati brez pomembnega igralca, ki je v odlični formi, saj je z osmimi zadetki prispeval odločilni delež pri sedmih zmagah Borussie v tej sezoni.

"Upam, da se to ne bo zgodilo, Henrih je za nas zelo pomemben igralec, njegove predstave v zadnjih tednih so bile briljantne," je v izjavi za Sport1 dejal tiskovni predstavnik kluba Sascha Fligge.