© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.08.2015 13:04:19

So Albanci res nameščali v kvalifikacijah za ligo prvakov?

Albanski prvak Skenderbeu se je zaradi domnevnega nameščanja rezultatov v kvalifikacijah za ligo prvakov menda že znašel pod drobnogledom Evropske nogometne zveze.

Dinamo iz Zagreba si je po treh letih spet priigral nastop v skupinskem delu lige prvakov. Na igrišču je bilo vse jasno – modri so bili občutno boljši od Skenderbeua. Toda ali so bili Albanci res tako slabi? Ali pa so načrtni dopustili, da jih je Dinamo predvsem na povratni tekmi zlahka premagal? Na stadionu Maksimir je bil rezultat 4:1, Dinamo je slavil kljub temu, da je že na začetku drugega polčasa ostal brez izključenega nogometaša.

Toda zdaj se je pojavil dvom, ali so bili Albanci na povratni tekmi res stoodstotno pošteni. Ali pa so morda kar sami pripomogli k visoki zmagi svojega nasprotnika? Kot poroča El Pais, naj bi bil Skenderbeu že pod drobnogledom Evropske nogometne zveze, Uefa menda preiskuje, koliko je resnice v govoricah, da so Albanci namestili rezultat zaradi zaslužka na stavnicah.

A sumljiva ni le tekma z Dinamom, tudi na obračunu s Crusadersom naj bi se zgodilo nekaj sumljivih dogodkov. Vprašljiva naj bi bila sicer predvsem oba zadnja prejeta zadetka na obeh tekmah, ko se resnično zdi, kot da se nogometaši Skenderbeua niso kaj prida trudili, da bi zaustavili nasprotnika. Po informacijah Federbeta, zveze najvplivnejših evropskih stavnic, naj bi stavničarji z vplačili na zadnji gol Dinama zaslužili kar med pet in deset milijoni evrov.

Uefa se je za zdaj zavila v molk, viri blizu krovne organizacije pa pravijo, da bo Skenderbeu izključen iz skupinskega dela lige Europa, če se bodo obtožbe izkazale za resnične.

Sumljivi zadetek s tekme proti Crusadersu si lahko ogledate od 2:30 dalje, sumljivi gol z obračuna proti Dinamu se začne pri 4:15.