© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.08.2015 08:43:39

Nekoč so vozili traktorje, zdaj jih obožuje

Reuters

Problematični angleški nogometaš Joey Barton ima novega delodajalca. Za sodelovanje se je dogovoril s klubom, o katerem je imel pred časom za povedati marsikaj pikrega.

Joey Barton ima novega delodajalca. Novica sama po sebi ni odmevna, problematični vezist, ki je znan predvsem po tem, da pove prav vse, kar mu leži na duši, je podpisal za Burnley. To pomeni, da bo v prihodnje igral v drugi ligi, več ali manj bo precej stran od oči evropske nogometne javnosti. Toda njegova selitev h klubu, ki je preteklo sezono preživel v elitni premier ligi, v Angliji vseeno odmeva. Barton je namreč podpisal za klub, o katerem je v preteklosti povedal marsikaj pikrega.

Zgodba o sovraštvu Bartona in navijačev njegovega novega kluba se je začela pisati leta 2013. Tedaj je Barton kot član Queens Park Rangersa med tekmo z Burnleyjem s tribune v glavo dobil plastenko kokakole. Leto dni kasneje jim je vrnil tako, da se je javno norčeval iz njihovega kluba, ker je slednji priredil zmagovalno parado po svojem domačem mestu, čeprav je v drugi ligi zasedel le drugo mesto. Barton, ki je tedaj živel v Londonu, je na twitterju zapisal, da "je njegov klub morda res zanič, da je morda res precenjen, a vsaj njegovim nogometašem ni treba živeti v Burnleyju!". Med drugim je na twitterju objavil fotografijo, na kateri je dolga vrsta po cesti vozečih traktorjev, pod slednjo je vezist zapisal, da so se "navijači Burnleyja ravnokar odpravili na pot, da bi si ogledali parado po mestu".

Skratka, nekoč je bila čisto prava spletna bitka, zdaj naj bi se čez noč rodila ljubezen. Vsaj Barton, ki je svoj čas igral tudi za Manchester City, Newcastle United in Marseille, misli, da se bo. "Presrečen sem, ker sem podpisal za Burnley. Prišel sem v pravo nogometno okolje in komaj čakam, da začnem zares," je po podpisu enoletne pogodbe dejal 32-letnik. Da le ne bo presenečen, če bo od domačem debiju zaslišal tudi kakšen glasen žvižg …