© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
30.07.2015 09:57:53

Konec negotovosti okoli Ramosa

Španski osrednji branilec Sergio Ramos ostaja na Santiagu Bernabeuu.

Člana Reala in španske reprezentance Sergia Ramosa se je v zadnjih dneh precej povezovalo z odhodom v Anglijo. Pogodba z Realom bi mu potekla poleti leta 2017, podaljšati pa je ni želel. Vsaj ne do včeraj, ko so dobro obveščeni viri pri madridskemu športnemu dnevniku Marci izvedeli, da sta predsednik Reala Florentino Perez in branilec zgladila spore in se uspešno dogovorila vse potrebno za podaljšanje pogodbe.

Sergio Ramos je že pred koncem lanske sezone tarnal, da odnosi s klubom niso ravno na primerni ravni, zaradi česar si je želel oditi drugam. V boj za njegov podpis so največ zanimanja pokazali pri Manchester Unitedu, ki pa bo moral okrepitve v branilski vrsti poiskati nekje drugje. Strani naj bi se o vseh podrobnostih dogovorili na azijski turneji, kjer bodo na Kitajskem danes odigrali še zadnjo prijateljsko tekmo pred vrnitvijo v Evropo, in sicer z Milanom.

Devetindvajsetletni kapetan Reala bo po novi pogodbi prejemal tudi nekoliko višjo letno plačo, ta naj bi znašala okoli 9 milijonov evrov, s podaljšanjem pa so zelo zadovoljni tudi navijači belega baleta, saj je bil Ramos eden ključnih igralcev pri Realovem pohodu na deseti naslov v ligi prvakov.

Podaljšanje pogodbe naj bi bilo uradno podaljšano še pred začetkom španskega prvenstva, ki se začne 23. avgusta.