© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.07.2015 23:50:56

Nezemeljsko! Rabona se rima z Maradona ...

Kakšen zadetek! Neverjetno! Nogometašu Boce Juniors je pred očmi največje legende tega kluba in argentinskega nogometa uspela poteza leta.

V središču pozornosti bi moral biti in je v prvem polčasu tudi bil Carlos Tevez. Otrok Boce se je vrnil na slovito Bombonero in odigral prvo tekmo po prestopu iz Juventusa in po skoraj desetletju igranja v tujini. Toda v drugem polčasu je večer (pa ne samo večer) pripadel nek drugemu, namreč soigralcu Jonathanu Calleriju.

Na obračunu z moštvom Quilmes je v deveti minuti drugega polčasa pri vodstvu Boce 1:0 stekel v kazenski prostor, poskusil s strelom, a ga je branilec blokiral. Ko se je zdelo, da mu je žoga odšla za hrbet in da je v izgubljenem položaju, pa je posegel za enim najlepših orožij v nogometnem svetu.

Poskusil je s tako imenovano rabono, strel pa je bil še toliko težji, ker je bilo z njim treba lobati vratarja. Rečeno, storjeno. Calleri je žogo zadel idealno, postal glavni kandidat za gol leta in povsem navdušil prisotnega Diega Armanda Maradono. Tako posnetek zadetka kot posnetek Diegove reakcija sta neprecenljiva.