© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.07.2015 09:30:42

To ni Panenka, to je Ćorluka (video)

vszi

Hrvaški reprezentančni branilec se je na včerajšnji tekmi ruskega superpokala popolnoma osramotil.

Začela se je nova sezona v ruskem državnem prvenstvu in tako kot je to v navadi povsod po Evropi, je bil za uvod na sporedu ruski superpokal, v katerem sta se pomerila ruski državni prvak Zenit iz Sankt Peterburg in pokalni zmagovalec Lokomotiva iz Moskve

Po rednem delu in dveh podaljških po 15 minut je bil izid 1:1 (Lokomotivo je v vodstvo v 28. minuti popeljal Niasse, v 83. minuti je izenačil Smolnikov), zato je zmagovalca odločila loterija enajstmetrovk. 

Po strelih iz bele točke so se zmage veselili nogometaši Zenita, ki so zgrešili samo eno enajstmetrovko (Šhatov), zadeli pa so štirikrat (Hulk, Witsel, Ansaldi in Criscito). Pri Lokomotivi sta v polno merila Samedov in Pejčinović, zgrešila pa sta Grigorjev in Ćorluka.

Prav Hrvat, kapetan moskovskega kluba, je zgrešil odločilno enajstmetrovko, njegov poskus z bele točke pa je postal tarča posmeha. Ćorluka je namreč strel izvedel tako slabo, da so nekateri na družabnih omrežjih njegovo enajstmetrovko že proglasili za eno najslabše izvedenih vseh časov. 

Kaj točno je želel storiti Ćorluka, lahko le ugibamo, verjetno je predvideval, da se bo vratar položil na eno stran, on pa bo žogo poslal po sredini, a na koncu se je povsem osmešil. "To ni bila panenka, to je bila ćorluka," bi se lahko pošalili.