© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.07.2015 18:26:40

Pred derbijem so spet pele pesti

Reuters

Bliža se večni derbi med Dinamom in Hajdukom, brez izgredov znova ni šlo.

V kratkem se bo na Hrvaškem začel prvi večni derbi v novi sezoni, Dinamo in Hajduk se bosta udarila že v prvem krogu. To bo spektakularen derbi, zasluge za to gredo Zdravku Mamiću, ki trenutno sedi v preiskovalnem zaporu. Prav zaradi tega so se številni navijači Dinama odločili, da bodo po dolgem času spet odšli na severno tribuno stadiona Maksimir.

Toda prav zaradi njihove vrnitve je pred tekmo prišlo do izgredov. A tokrat se med sabo niso udarili Zagrebčani in Splitčani, v lase so si skočili kar navijači Dinama. Toda jasno ne isto misleči, pesti so zapele med tistimi, ki so nasprotniki Mamića, in tistimi, ki ga podpirajo. A slednji so bili v manjšini, hrvaški mediji poročajo, da je šlo za pretep okoli 1000 "starih" Bad Blue Boysov proti okoli 50 tistih, ki so prepričani, da je Mamić pravi človek za Dinamo.

Pred tekmo so sicer številni opozarjali, da bi morali odgovorni obe frakciji ločiti, toda to se ni zgodilo. Obe so pozicionirali na isti del stadiona in s tem prispevali svoj delež k neredom. "Plačanci, marš iz Dinama!" se je slišalo med vihtenjem pesti, do katerega je prišlo na tribuni, leteli so stoli, tudi bakle. Tisti, ki so bili v manjšini, naj bi se kljub temu "dobro držali" in naj bi zdržali napade, dokler ni posredovala policija. Ta je zdaj med obema skupinama naredila prazen prostor, na tribuni je veliko varuhov reda in miru, ki bodo poskušali preprečiti nadaljnje izgrede.

Hrvaški mediji dodajajo, da so se strasti zdaj že pomirile in da so na stadionu zdaj že priča tisti klasiki: medsebojnemu žaljenju med Zagrebčani in Splitčani ...