© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.07.2015 14:41:21

Casillasove solze slovesa

Reuters

Že nekaj časa je jasno, da bo legendrni vratar madridskega Reala svojo kariero nadaljeval pri Portu, danes pa se je na novinarski konferenci Iker Casillas poslovil od svojih soigralcev in predvsem od navijačev.

Napočil je trenutek, ki si ga noben navijač belega baleta ni mogel in ni želel predstavljati. Casillas je zamenjal klubske barve in se bo odpravil na Portugalsko, še prej pa se je poslovil v solzah.

Njegovo slovo od Madrida je bilo grenko, o tem ni nobenega dvoma, kaj točno se je dogajalo v ozadju njegovega odhoda, ve le on in vodstvo kluba. Toda že dejstvo, da nikogar od vodilnih na čelu s predsednikom Florentinom Perezom ni bilo na njegovi poslovilni novinarski konferenci, pove veliko, prav tako Španec ni bil na voljo za kakršna koli vprašanja predstavnikov sedme sile.

Objokani Casillas je komaj prebral svojo izjavo. "Prišel sem na ta izjemni stadion, da bi se poslovil od vas. Še posebej od navijačev. Od sobote nisem več član Reala, v Porto se selim zaradi številnih vzrokov. V prvi vrsti zaradi vznemirjenja, ki mi ga je predstavil trener. Zaradi njihovega odnosa, s katerim so me prepričali in upam, da jih ne bom razočaral in da bom osvojil veliko lovorik. Pri Realu se nisem naučil le, kako biti športnik, temveč kako biti dober človek. Veliko sem se naučil od svojih trenerjev, ki so bili ključni za moj razvoj," je še dodal Casillas.