© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
13.07.2015 09:08:03

Poimenovali so jo podaja stoletja

Deželi tam spodaj sta na nogah, neverjetna mojstrovina pa se širi tudi drugod po svetu. Da, celo v državah, kjer ragbi ni niti približno tako priljubljen kot v Avstraliji in na Novi Zelandiji.

Ne bomo trdili, da tekmovalni kontekst ni pomemben, kajti tako imenovana National Rugby League predstavlja eno od središč športnega dogajanja pod južnim križem. Toda za širšo evropsko javnost in znotraj nje slovensko vendarle nima smisla razpredati o tem, kdo je premagal koga in zakaj.

V eni najbolj izjemnih potez v zgodovini ragbija, ki so jo tako v Avstraliji kot na Novi Zelandiji razglasili za podajo stoletja, lahko uživate brez vsega tega. Pravzaprav za popolno občudovanje zadostuje že, če pri vsem skupaj poznate le eno osnovno dejstvo iz tega športa: pri podaji z roko mora žoga iti nazaj.

Zdaj pa si poglejte, na kakšen način je šla nazaj na srečanju med ekipama Warriors ter Storm pretekli konec tedna in zakaj gre za eno največjih ragbijskih uspešnic v zgodovini. Avstralskemu igralcu z imenom Nathan Friend je resnično uspelo nekaj izjemnega, za nameček pa so njegovi Warriorsi po čudežni podaji lepo nadaljevali akcijo in tudi dosegli zadetek.