© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.07.2015 21:36:10

Remi na hrvaškem večnem derbiju (video)

Profimedia

Hrvaški derbi med Dinamom in Hajdukom se je končal z remijem, ki je bil v senci pestrega navijaškega dogajanja v Zagrebu.

Na Hrvaškem je bil odigran prvi krog nove sezone, že takoj na začetku sta se udarila Dinamo in Hajduk. Na stadionu Maksimir se je zbralo kar 25 tisoč gledalcev, nogometaši pa so se na igrišču razšli z remijem. Gostje iz Splita so povedli že v osmi minuti, ko je v polno meril Mijo Caktaš, pol ure kasneje je za izenačenje poskrbel alžirski reprezentančni napadalec El Arbi Sudani. Predvsem v drugem polčasu je bila pobuda bolj na strani Dinama, toda slednji terenske premoči ni znal kronati. In glede na vse prikazano je bil remi povsem pravičen, Hajduk pa je prvič po 20 mesecih ostal neporažen na Maksimirju.

Bolj kot o sami tekmi se sicer na Hrvaškem govori o navijaškem dogajanju. Zagreb je bil namreč po vrsto letih spet na kolenih, tokratni obisk sodi med enega najboljših v zgodovini derbijev. Razlog za to, da so se Zagrebčani spet odzvali, se skriva predvsem v tem, da je Zdravko Mamić v preiskovalnem zaporu, kjer mu "družbo" dela brat Zoran, sicer trener članske ekipe. Številni so se aretacije alfe in omege modrih še kako razveselili, mnogi so tako na stadion odšli po večletnem bojkotiranju domačih tekem Dinama.

Na tekmi je bilo tudi 4000 navijačev Hajduka, povsem brez incidentov pa ni šlo. Toda med seboj se niso udarili pristaši Dinama in Hajduka, na severu so se stepli nasprotno misleči navijači domačih. A policija je hitro posredovala in tekma je minila brez večjih izgredov. Bo pa v javnosti zagotovo še nekaj časa odmevalo dogajanje na zagrebških ulicah, kjer je bilo po dolgem času spet zaznati nogometni utrip.