© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
10.05.2015 12:57:25

Nadal brani Casillasa (video)

Reuters

Sinočnji remi Reala in Valencie je galaktike močno oddaljil od naslova španskega prvaka.

Dva kroga pred koncem namreč aktualni prvak za vodilno Barcelono zaostaja za štiri točke.


Netopirji so dobesedno šokirali Madridčane in že po 26. minutah vodili z 2:0.

Najprej je v 19. minuti iz bližine zadel Paco, sedem minut pozneje pa je vodstvo gostov podvojil Fuego, ki je s strelom z glavo v polno meril s približno desetih metrov.

Domači navijači so krivdo za oba zadetka naprtili kar vratarju Ikerju Casillasu. To so znali tudi jasno pokazati, saj so 33-letnemu kapetanu do konca tekme ob vsakem dotiku žoge namenili koncert žvižgov.

Casillas jih je sprva poskušal umiriti z dvigom rok, nato pa so tudi njemu popustili živci. Med eno od akcij, ki jo je sam začel, je jezno zamahnil proti tribuni za svojim hrbtom, pri tem pa še nekaj rekel.

Španci so očitno mojstri branja z ustnic, tako da so objavili, kaj je v tistem trenutku navijačem zabrusil njihov nekdanji ljubljenec: "Žvižgajte, kolikor hočete, ku*ac!"

Po tekmi je Casillasu v bran stopil velik navijač Reala Rafael Nadal. "Valencia je v prvem polčasu zmogla dva strela na gol in obakrat zadela. Real je trikrat stresel okvir vrat ter zapravil enajstmetrovko. Vodstvo gostov je bilo prav gotovo previsoko. Diego Alves je odigral odlično tekmo, Ikerja Casillasa pa ne smemo kriviti za zadetka gostov," je dejal španski tenisač, in nadaljeval: "Navijači Reala so zelo zahtevni. Dajo vam vse, ampak vam lahko tudi zelo otežijo življenje. V preteklosti so žvižgali Cristianu Ronaldu, Zinedinu Zidanu, zdaj Ikerju Casillasu, to so igralci, ki so ogromno dali klubu. Sam nisem nikoli nikomur žvižgal, to bi naredil le v primeru, če se posameznik ne bi boril, ali podajal žoge. Navijači lahko počnejo, kar želijo, a morajo si zapomniti tudi lepe trenutke, ki so jim jih ti fantje privoščili."