© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.04.2015 21:59:59

Ali bo mladi Ødegaard v sredo debitiral v dresu Reala?

Šestnajstletni norveški zvezdnik Martin Ødegaard bo v sredo na tekmi španskega nogometnega prvenstva prvič v kadru članske ekipe Reala Madrida, ki se bo pomeril z Almerio. Trener Carlo Ancelotti je zaradi številnih poškodb vpoklical tri mlade igralce, poleg Odegaarda še Borjo Mayorala in Diega Llorenteja.

"Jutri bodo v ekipi trije mladi igralci, Ødegaard, Mayoral in Llorente. Mislim, da bosta dva od treh na klopi in bi lahko dobila priložnost za igro," je razkril italijanski trener.

Real Madrid bo proti Almerii igral brez poškodovanih Garetha Bala, Karima Benzemaja in Luke Modrića, Dani Carvajal in Sergio Ramos sta kaznovana in nimata pravice nastopa.

Ancelotti je ob tem razkril, da bi se Valižan lahko vrnil v soboto, ko bo Real gostoval v Sevilli, Benzema naj bi bil nared do prihodnjega tedna in prve polfinalne tekme lige prvakov proti Juventusu.

"Verjamemo, da bo Bale nared za Sevillo. Sam že trenira. Če bo šlo vse po načrtih, bo z ekipo v četrtek. Drugače je s Karimom, mislim, da bo z ekipo začel trenirati v nedeljo," je povedal Ancelotti.

V času odsotnosti Francoza je priložnost dobil Mehičan Javier Hernandez, ki je v Madrid posojen iz Manchester Uniteda. Ali bo napadalec po koncu sezone ostal v španski prestolnici še ni znano. "To bomo ocenili na koncu sezone. Lahko rečem le, da mi je všeč njegov profesionalizem. Uživa ob vsaki priložnosti, je zelo profesionalen, pozitivno je, da imajo trenerji takšne tipe igralcev."