© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
28.04.2015 15:27:46

Dve leti po infarktu je Krhinov kolega spet vesel

Bil je velik talent milanskega Interja, a se je izkazalo, da z igranjem nogometa močno ogroža svoje življenje. Zdaj se je postavil na noge in ima nove sanje.

Ime Felice je v italijanščini nekaj takega kot slovenski priimek Vesel in Felice Natalino je kot najstniški talent resnično imel veliko razlogov za veselje. Potem ko sta si z našim Renejem Krhinom delila slačilnico mladinske ekipe milanskega Interja, sta praktično skupaj napredovala med člane in Feliceju je kazalo izjemno dobro. 

Španski strateg Rafael Benitez, ki je leta 2010 v Milano prišel kot naslednik Joseja Mourinha se je nad tedanjim 18-letnikom navdušil, mu celo namenil debi v italijanskem prvenstvu in nanj polagal velike upe. Špančev odhod za Natalina ni bil najboljša novica, a je vztrajal na svoji poti, s katere pa je moral zaviti ob neprimerno slabši novici.

Ko je bil posojen nogometaš pri Crotoneju, se je najprej slabo počutil, nato pa celo preživel srčni infarkt, ki je dokončno razkril hudo okvaro tega vitalnega organa. Z vsako minuto igranja nogometa je Felice tvegal smrt na igrišču, a čeprav ji je uspel ubežati, je bila na začetku to zanj slaba tolažba. Moral je namreč prekiniti in končati kariero, od katere si je obeta tako zelo veliko.

Trajalo je kar nekaj časa, preden se je sprijaznil svojo usodo, darilo življenja dojel kot najpomembnejše in se naučil živeti z novimi cilji. Po operaciji, med katero so mu vstavili defibrilator, se je počasi postavil na noge, se nekaj časa izogibal medijem in se v teh dneh v njih pojavil s svojimi novimi sanjami. 

Z očetom imata manjšo nogometno šolo, v kateri Felice usmerja otroke, ob tem pa obiskuje tečaje za pravega trenerja. Želi si pridobiti licenco in se nekega dne vrniti k Interju, za katerega navija že vse življenje. Jasno, najprej kot trener v mladinskem pogonu, morda pa s časoma tudi kaj več. Kdo ve, nogomet včasih piše tudi take zgodbe.

"Bilo je zelo težko, z nekaterimi stvarmi se dolgo nisem mogel sprijazniti. A imel sem podporo družine in prijateljev, tako da mi je uspelo stopiti na novo pot, na kateri sem danes srečen," ob tem pravi Natalino, ki uživa tudi podporo kolega Krhina, s katerim ostajata v stiku.