© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
22.04.2015 22:18:59

Ferrero: Benitez bi moral shujšati

Reuters

Že nekaj časa so glasne govorice, da pri Napoliju po koncu sezone ne bodo podaljšali sodelovanja s trenerjem Rafaelom Benitezom.

Posledično se veliko ugiba o tem, kdo bi utegnil naslediti španskega strokovnjaka. Predsednik Napolija Aurelio De Laurentiis naj bi se ogrel za stratega Sampdorie Sinišo Mihajlovića.

Če bo 46-letnega Srba uspel zvabiti pod Vezuv, bo ostalo odprto delovno mesto pri genovskem klubu. In njegov predsednik Massimo Ferrero je že povedal, da bi razmislil o tem, ali naj ga zapolni prav s prej omenjenim Benitezom.

Vendar pa je čudaški Ferrero pri tem vehementno postavil določen pogoj, ki ga je težko jemati resno. "Lahko bi vzel Beniteza, ampak bi ga najprej peljal k dietetiku," je dejal predsednik Sampa, in nadaljeval: "Če bo Mihajlović odšel, že imam pripravljeno zamenjavo zanj. Mediji pravijo, da odhaja, ampak jaz o tem ne vem ničesar. Kar zadeva mene, bo ostal. Če pa res odide, vem, s kom ga bom zamenjal. Trener Basla Paulo Sousa zagotovo ne bo prišel v Sampdorio, temveč jo bo vodil komedijant Lino Banfi."

Nato se je Ferrero nekoliko zresnil in dejal, da bi Napoli naredil dobro potezo, če bi res angažiral Mihajlovića. "Govorim iz lastnih izkušenj, Siniša je velik profesionalec in je tudi zelo delaven. Na vsak trening pride dve uri prej in odide dve uri po njem. Zelo je sposoben, kdorkoli ga bo zvabil v svoje vrste, bo zadel jackpot. Vendar pa bodo morali vsi zainteresirani počakati še eno leto, saj ima pogodbo z nami."