© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
22.04.2015 21:10:58

Hrvaški finale brez Rijeke

Grega Wernig

V Sloveniji se bodo za pokalno lovoriko borili Koprčani in Celjani, pri južnih sosedih so si nastop v zaključnem obračunu zagotovili nogometaši Dinama in Splita.

Za Zagrebčane je bila zmaga z 2:1 na maksimirskem stadionu dovolj, na povratni tekmi na Kantridi sta mreži ostali nedotaknjeni.

Varovanci trenerja Matjaža Keka, ki so bili branilci naslova, so v večjem delu sicer prevladovali, toda namena niso dosegli in bodo sezono sklenili brez trofeje. Miral Samardžić je vseh 90 minut poveljeval domači obrambi, prejel je tudi rumeni karton, Goran Cvijanović je sedel na klopi.

"Ta publika je res izjemna, nismo zmagali, oni pa navijajo kot da smo. Tekma je bila težka in trda, ampak mislim, da si lahko po njej pogledamo v oči in rečemo, da smo dali vse od sebe," je po srečanju povedal jeseniški branilec Samardžić.

Split je bil na svojem stadionu z 1:0 boljši od mestnega tekmeca Hajduka, kar je bilo po remiju (1:1) na Poljudu dovolj za zgodovinski uspeh.

Po tekmi je bilo tudi nekaj neredov, ko so pripadniki navijaške skupine Tordica skušali obračunati s svojimi ljubljenci, ki so jih vnovič razočarali. Marko Ranilović v vrstah dalmatinskega ponosa ni dobil priložnosti za dokazovanje.

Finale ciprskega pokala bo minil brez Andraža Kirma. Njegova Omonia je namreč morala v polfinalu premoč priznati vodilnemu moštvu domačega prvenstva Apoelu. Slednji je prvi polčas na svojem igrišču dobil s 3:0, danes pa se je povratno srečanje končalo brez zadetkov. Slovenski reprezentant je tekmo spremljal s klopi.

Precej bolje se je godilo Debrecenu. Ta je v madžarskem ligaškem pokalu uspešno preskočil četrtfinalno oviro Videoton, čeprav je bil že na robu izpada. Tekmec je namreč na prvi tekmi v Debrecenu slavil z 2:0, nocoj pa so Rene Mihelič in soigralci uspeli nadoknaditi zaostanek. Slavili so z 2:0 in se uvrstili v polfinale. Mihelič je za zmagovalno ekipo igral skoraj celo tekmo, trener ga je zamenjal v sodniškem podaljšku in s tem ukradel nekaj dragocenih sekund.

Na Japonskem so na sporedu tekme 4. kroga japonskega ligaškega pokala. Nagoya je gostila Yokohamo in slavila z 1:0. Milivoje Novaković je igral v drugem polčasu, njegovo moštvo pa se je s tretjo zmago utrdilo na prvem mestu lestvice skupine B.