© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
22.04.2015 22:02:46

Guardiola opozoril na sumljivo smrt novinarja, UEFA ga bo kaznovala

vszi

Šef klopi münchenskega Bayerna Pep Guardiola bo zaradi majice z napisom plačal kazen.

Bayern München je v torek s 6:1 premagal Porto in se je uvrstil v polfinale lige prvakov. Tokrat nas razplet na zelenici ne bo zanimal, pač pa to, kar se je dogajalo že pred srečanjem.

Na ponedeljkovi novinarski konferenci je za nekaj razburjenja poskrbel strateg Bayerna Pep Guardiola, ki je na srečanje s sedmo silo prišel oblečen v majico z napisom #JusticiaParaTopo (pravica za Topa, op.p), s čimer je hotel opozoriti na sumljivo smrt argentinskega novinarja Jorgeja 'Topa' Lopeza.

lopez vszi
vszi

Lopez je bil eden od novinarjev, ki je na lanskem SP v Braziliji spremljal in poročal o argentinski reprezentanci, a je v Sao Paolu umrl v prometni nesreči. Medtem, ko se je sredi noči s taksijem vozil do hotela, se je v tega zaletel drug (ukraden) avto, ki je bežal pred policijo, v njem so bili trije najstniki. Nihče drug ni bil huje poškodovan, Lopeza naj bi ob trku vrglo ven iz avta.

guardiola vszi

Ker mnogi menijo, da je šlo za sumljivo nesrečo in ker še vedno niso dobili konkretnih odgovorov, kaj se je zgodilo, je mnogo Jorgejevih prijateljev pokazalo jezo zaradi neuspešne preiskave, zahtevajo, da se docela pojasni smrt novinarja in so se zato odločili za akcijo, kateri se je pridružil tudi španski strateg.

Zaradi majice ga bo UEFA kaznovala, saj je šlo za "dejanje, ki ne zadeva športa", s čemer je Guardiola kršil disciplinska pravila. Kazen bodo trenerju nemškega moštva izrekli 21. maja.

diego forlan

Med drugim je bil Topo dober prijatelj z množico nogometašev in trenerjev kot sta Diego Simeone in Lionel Messi. Prav slednjega je novinarjeva smrt precej prizadela. Umrl je na dan, ko je Argentina v polfinalu po kazenskih strelih ugnala Nizozemsko in se uvrstila v finale. Messi je takrat to zmago posvetil prav Jorgeju. "Velik objem vsem navijačem Argentine, v poseben spomin tebi Jorge 'Topo' Lopez. Ta zmaga je posvečena tebi, moj prijatelj. Velik objem tvoji družini, bodite močni," je na družbenih omrežjih takrat pisal Messi.

real madrid atletico madrid
vszi

Javier Mascherano, ki bo kmalu izdal knjigo, jo je tudi posvetil Jorgeju, mnogi so se z napisom #JusticiaParaTopo fotografirali in tako opozorili, da hočejo več odgovorov. Med drugim tudi Diego Maradona, Diego Forlan ter moštvi Real Madrida in Atletica Madrida.