© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
21.04.2015 21:46:22

Kloppov prvi ne

Reuters

V nogometnem svetu še vedno odmeva odstop Jürgena Kloppa z mesta trenerja dortmundske Borussie.

Nemški strokovnjak se je odločil, da bo predčasno prekinil pogodbo s črno-rumenimi, tako da bo po koncu sezone zapustil Westfalen. Snubcev naj bi imel veliko, še vedno pa ni znano, kje bo 47-letnik nadaljeval kariero.

Nekateri ga selijo v Manchester City, drugi v Real, spet tretji v Bayern in še bi lahko naštevali. Vendar pa med resno zainteresiranimi klubi za njegov podpis verjetno nikoli ne bi pomislili na West Ham. Če gre verjeti otoškim medijem, so mu prav Londončani že ponudili delovno mesto. 

Pri West Hamu - na lestivici premier lige zaseda deseto mesto - namreč iščejo zamenjavo za Sama Allardycea, ki ga nameravajo Kovači po koncu sezone odpustiti. Razlog za to je, da ne najde poti iz krize, v kateri se je znašla njegova ekipa. 

Ta je namreč v zadnjih šestnajstih tekmah slavila samo dvakrat. In odgovornim v klubu se je Klopp zdel odlična izbira, čeprav jim je bilo jasno, da je obstajala zelo majhna ali pa kar nična možnost, da bi sprejel ponudbo. 

In slednje se je tudi uresničilo, Nemec naj bi se namreč zahvalil za izkazano zaupanje in dejal, da bo počakal na pravo ponudbo. 

Pri West Hamu bodo prav tako morali še naprej iskati ustrezno zamenjavo za Allardycea. Prvi na njihovem seznamu želja je bil David Moyes, a bo raje ostal v Španiji, kjer vodi Real Sociedad. Poleg njega naj bi bil kandidat tudi Rafa Benitez, ki sedi na klopi Napolija.