© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
21.04.2015 21:11:07

Odpuščen, zaposlen, odpuščen, ...

Do konca romunskega prvenstva je ostalo še sedem krogov.

V tekmovanju letos nastopa 18 klubov, po koncu sezone pa jih bo izpadlo šest. Trenutno se zdi, da bo med njimi tudi Ceahlul, ki drži 16. mesto, in ga od rešilnega 12. loči sedem točk.

Ceahlul je v dozdajšnjem delu sezone slavil na vsega petih tekmah in ima kar 14 porazov. V spomladanskem delu pa ga vodi nekdanji brazilski reprezentant Ze Maria.

Slednji je na vročo klop sedel 15. januarja, v dozdajšnjih desetih tekmah pa je zbral dve zmagi, tri remije in pet porazov. Pred osmimi dnevi je po domačem remiju s konkurentom v boju za obstanek Gaz Metanom (0:0) v Ceahlulu počilo. Dva dneva pozneje je Ze Maria "dobil nogo".

Vendar pa si je lastnik kluba Angelo Massone nato vseeno premislil in trenerskemu štabu ponudil še eno možnost, da se dokaže in obrne trend rezultatov navzgor.

Tri dni po tej odločitvi je Ceahlul gostoval pri Botosaniju, ki drži mesto v sredini lestvice, in vnovič izgubil. To je očitno sodu izbilo dno in Massone je še enkrat spremenil svojo odločitev ter drugič v štirih dneh odpustil glavnega trenerja, čeprav je ta ekipo skupno vodil na vsega desetih tekmah.

Vas zgoraj zapisano na kaj spominja? Morda na kratko pustolovščino Darka Milaniča pri Leedsu. Nekdanji slovenski reprezentant, ki je kot trener delal pri Izoli, Primorju, Gorici, Mariboru in Sturmu, je septembra lani z omenjenim angleškim drugoligašem podpisal dveletno pogodbo. Njegova zgodba na klopi Leedsa pa se je končala že po 32 dneh, oziroma po šestih tekmah (brez zmage).

Rek, da mora imeti trener kovčke vedno spakirane, se je tako še enkrat več potrdil kot nekaj povsem normalnega in priročnega.