© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
21.04.2015 17:52:30

Zaradi napada navijačev ob oko

vszi

Na nogometni tekmi nižje nemške lige navijači hudo pretepli igralca nasprotnega moštva, na zelenici tudi z nožem.

V območju Wilmersdorf, delu nemške prestolnice sta se v nedeljo v eni nižjih lig pomerila kluba Berliner SC in Sparta Lichtenberg, tekma pa se je končala grozovito.

Steven Dei-Kwarteng
vszi

Po zadnjem zvoku sodnikove piščalke so namreč na zelenico pridrveli domači navijači in napadli napadalca Lichtenberga, 28-letnega Steven Dei-Kwartenga. 
Baje naj bi ga že celotno tekmo verbalno zmerjali, šlo je za rasistične opazke, ko pa se je tekma končala je okoli 30 najbolj razburjenih privržencev domačega moštva steklo na igrišče in se še fizično spravilo na Dei-Kwartenga.

 Trener Lichtenberga Dragan Kostić je izjavil: "Eden od napadalcev je na plano celo povlekel nož, a na srečo so ga moji igralci uspeli zaustaviti."

Steven Dei-Kwarteng
vszi

Napadeni nogometaš je utrpel zlom čeljusti in nosu, zelo ima poškodovano tudi desno oko. Tako hudo, da je povsem možno, da z njim nikoli ne bo več videl. "Zdravniki pravijo, da je možno, da bom izgubil oko. Zelo se bojim operacije," je iz bolnišnice prek družabnih omrežij sporočil Steven.

Pri pretepu so morali posredovati policisti, ki so na kraj dogajanja s petimi avtomobili prišli le v nekaj minutah. Tri ljudi so aretirali zaradi prizadejanja hujših telesnih poškodb.

Galerija