© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.04.2015 11:15:50

V igri za naj nogometaša v Angliji le še šesterica

Reuters

Združenje angleških poklicnih nogometašev je zožilo seznam igralcev, ki se bodo v sezoni 2014/15 potegovali za laskavi naslov najboljšega nogometaša v premier league.

Na njem je šest igralcev: Harry Kane (Tottenham), David de Gea (Manchester United), Philippe Coutinho (Liverpool), Alexis Sanchez (Arsenal), Diego Costa in Eden Hazard (oba Chelsea).

Enaindvajsetletni Kane je edini Anglež v tem elitnem naboru. Napadalec zasedbe iz severnega Londona, ki je v tej sezoni zabil že 19 golov v elitnem klubskem tekmovanju v Angliji - toliko zadetkov sta dosegla tudi Costa in argentinski napadalec Manchester Cityja Sergio Agüero -, je prav tako na seznamu najbolj obetavnih nogometašev v premier league. Na njem so še Brazilec Coutinho, Belgijec Hazard in Španec de Gea, ob njih pa še belgijski vratar Chelseaja Thibaut Courtois in napadalec Liverpoola Raheem Sterling.

V sezoni 2013/14 je laskavo priznanje za najboljšega igralca v premier league prejel nekdanji napadalec Liverpoola in zdaj Barcelone, Urugvajec Luis Suarez, najbolj obetaven igralec pa je bil Hazard.