© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
17.04.2015 10:34:27

Težave v münchenskem raju (video)

Profimedia

Bayern je v sredo v prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov gostoval v Portu in precej presenetljivo izgubil s 3:1.

To je bil za Münchenčane pravi šok in visok poraz je moral nekdo plačati. V petek je iz tabora bavarskega velikana prišla novica, da so očitno našli krivca za nastalo situacijo.

Ne, to ni trener, niti to niso igralci, odpustili so vodjo zdravniške službe - dr. Hansa-Wilhelma Müller-Wohlfahrta. Zakaj?

Trener Josep Guardiola ima trenutno veliko težav s sestavo moštva, zaradi poškodb namreč manjkajo številni zvezdniki: Franck Ribéry, Arjen Robben, David Alaba, Bastian Schweinsteiger, Javi Martinez, Medhi Benatia ...

Španski strokovnjak se že nekaj časa huduje nad tem, da je okrevanje poškodovanih fantov predolgo. Tako je bilo v dvoboju nemškega pokala z Bayerjem mogoče videti zelo nenavaden prizor. Ko se je poškodoval prej omenjeni Benatia, se je Guardiola obrnil proti zdravniku, ki je sedel na klopi, in začel histerično ploskati

Odnosi med Guardiolo in dr. Müller-Wohlfahrtom so že dolgo zelo napeti, po pogovoru naj bi se okoli božiča izboljšali, zdaj pa je dokončno počilo. 

pep2
vszi

Takoj po tekmi v Portu je bilo že v slačilnici zelo bučno. Vnel se je besedni spor med Müller-Wohlfahrtom in generalnim direktorjem kluba Karlom-Heinzem Rummeniggejem. Glavna tema je bil Ribery, ki je z nogometnih zelenic odsoten že štiri tedne, čeprav je bilo sprva rečeno, da ga ne bo samo dva ali tri dni. Že kmalu po Francozovi poškodbi je bilo mogoče slišati nestrinjanje Guardiole z zdravniško službo, jabolko spora je bila ustreznost predpisanih terapij.

Dvainsedemdesetletni Müller-Wohlfahrt je legenda Bayerna, v katerem je delal vse od leta 1977, do 1996 je sedel na klopi, nato pa prevzel vodenje klubske zdravniške službe. 

Novembra 2008 se je sicer umaknil s tega mesta, a se po pol leta vrnil, ko je Bayern zapustil Jurgen Klinsmann. Od leta 1995 pa je bil tudi zdravnik nemške izbrane vrste.

Skupaj z Müller-Wohlfahrtom je Bayern zapustila celotna zdravniška služba.