© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.04.2015 23:30:00

Liga Europa: Fiorentina brez Iličića do remija v Ukrajini

Reuters

Na prvih tekmah četrtfinala lige Europa so nogometaši Fiorentine, član katere je tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, v Kijevu proti Dinamu igrali neodločeno 1:1 (0:1). Iličić je dvoboj presedel na klopi. Na drugih tekmah je najvišjo zmago dosegel Napoli, ki je Wolfsburg v gosteh odpravil s 4:1.

Italijani so v Kijevu v prvem polčasu več napadali, a niso bili uspešni. Kijevska ekipa se je dobro branila, edino pravo priložnost v prvem delu pa izkoristila, ko je v 36. minuti zadel Jeremain Lens in premagal vratarja Neta.

V nadaljevanju so domači umirili tekmece, ki rahle terenske premoči niso znali pretopiti v kakšno zrelejšo priložnost. Ukrajinci so dobro branili minimalno prednost vse do sodnikovega dodatka, ko je neodločenost domače obrambe pri izbijanju žoge izkoristil Khouma Babacar in s strelom prek glave poslal žogo v mrežo za 1:1.

V Wolfsburgu so gostje zlomili domačo ekipo z dvema zadetkoma v osmih minutah. Najprej je udaril Gonzalo Higuain, ki je z natančnim strelom ukanil Diega Benaglia, v 23. minuti pa je podajalec pri prvem golu Marek Hamšik izkoristil natančno podajo strelca prvega zadetka Higuaina in povišal vodstvo. Ob koncu polčasa bi lahko znižal Andre Schürrle, a je vratar Mariano Andrujar njegov strel ubranil, kazen pa je prišla v nadaljevanju, ko je najprej Hamšik dosegel še svoj drugi gol, potop Wolfsburga pa je dokončal Manolo Gabbiadini s strelom z glavo. Nicklas Bendtner je lahko s častnim zadetkom nemške ekipe le še ublažil poraz.

Manj akcije in nič golov so videli gledalci na dvoboju med Bruggejem in Dnjepropetrovskom, bolj zanimivo pa je bilo v Sevilli; Zenit je dolgo vodil z zadetkom Aleksandra Rjazanceva iz prvega dela, a je rezervist Carlos Bacca, v igro je vstopil le devet minut pred tem, z glavo poskrbel za izenačenje. Ko je že kazalo, da zmagovalca ne bo, pa je za navdušenje domačih navijačev poskrbel še en nogometaš, ki tekme ni začel: Denis Suarez je z natančnim volejem v 88. minuti poskrbel za pomembno prednost pred povratno tekmo.

Povratne tekme četrtfinala bodo 23. aprila, polfinalni dvoboji nato 7. in 14. maja, finale pa bo letos 27. maja v Varšavi.

ČETRTFINALE

CLUB BRUGGE (Bel) - DNIPRO (Ukr) 0:0

DINAMO KIJEV (Ukr) - FIORENTINA (Ita) 1:1 (1:0)
1:0 Lens (36), 1:1 Babacar (90+2)

SEVILLA (Špa) - ZENIT (Rus) 2:1 (0:1)
0:1 Rijazancev (29), 1:1 Bacca (73), 2:1 Suarez (88)

WOLFSBURG (Nem) - NAPOLI (Ita) 1:4 (0:2)
0:1 Higuain (15), 0:2 Hamšik (23), 0:3 Hamšik (64), 0:4 Gabbiadini (77), 1:4 Bendtner (80)

Opomba: Povratne tekme so na sporedu v četrtek, 23. aprila, ob 19.05.