© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
16.04.2015 20:56:39

Mertelj: Ne, na takšni ravni nikakor ne

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani so se na prvi polfinalni pokalni tekmi proti Celju vsaj malce igrali z ognjem in se opekli, toda hkrati so odločeni, da so v Areni Petrol sposobni nadoknaditi zaostanek.

Gledalci v Ljudskem vrtu so v sredinem popoldnevu videli dvoboj preobratov. Prvi polčas so dobili Celjani, v nadaljevanju so vijoličasti povedli, naposled so grofi z goloma v zadnjih trenutkih prišli do velike zmage, ki jim na stežaj odpira vrata finala.

"Da, bila je tekma preobratov, kar pa ne spremeni dejstva, da bi lahko iztržili veliko več. Poraz seveda obžalujemo, želeli smo si zmage, toda to je šele prvih 90 minut, povratni obračun je nova zgodba. Verjamem v naš preboj v finale in našo boljšo podobo. In še zlasti, da bomo v zaključnih fazah igre bolj zbrani. Takšne napake se takšni ekipi, kot smo mi, ne bi smele dogajati, žal se zgodi tudi to. Še enkrat bom ponovil, da verjamem v napredovanje," je po porazu povedal Aleš Mertelj.

Zdelo se je, da so se vijoličasti z vodstvom prehitro zadovoljili. "Imeli smo dovolj priložnosti, a če ne zadeneš, te nasprotnik hitro kaznuje. V nekaj protinapadih smo si priigrali ugodne položaje, ki jih nismo primerno unovčili. Iz vsega skupaj se moramo nekaj naučiti. Ne glede na to, da so se nekateri šele vrnili po poškodbi in da je bilo v moštvu nekaj mladih, smo si seveda nadvse želeli zmagati, vendar vse to prav tako ne spremeni spoznanja o tem, da smo si privoščili napake, ki si jih ne bi smeli. Na ravni, na kateri želimo igrati, nikakor ne," pravi izkušeni gorenjski vezist.

Že v soboto čaka Mariborčane gostovanje v Velenju, kjer želijo storiti nov korak proti naslovu prvaka. "Radi bi nadaljevali tam, kjer smo v Kopru končali. In v takšnem ritmu vse do konca sezone, da bi ostali na vrhu. Sicer pa pričakujem, da bosta obe ekipi izžarevali veliko energije, veliko bo dvobojev na sredini igrišča, na kar se moramo ustrezno pripraviti. Verjamem, da bo odločila naša kakovost," je optimist Aleš Mertelj.