© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.04.2015 19:50:50

Parma še ob štiri točke

Italijanski nogometni prvoligaš iz Emilije - Romanje Parma še naprej tone v brezno finančnih težav.

Bankrotirani klub, dolgovi naj bi znašali vrtoglavih 200 milijonov evrov, ne zmore več izplačevati plač. Italijanska nogometna zveze FIGC je zaradi finančne nediscipline klub kaznovala z novim odvzemom točk.

Disciplinska komisija krovne italijanske nogometne organizacije je tako še tretjič kaznovala Parmo z odvzemom točk zaradi neizplačevanja plač nogometašem. V prvih dveh primerih so Parmi odvzeli po tri točke, po zadnji kazni pa je Parma ostala še brez dodatnih štirih točk, kar pomeni, da je z le 12 točkami povsem na repu prvenstvene razpredelnice brez realnih možnosti, da bi tudi v novi sezoni zaigrala v elitni druščini.

Osem krogov pred koncem sezone ima Parma kar 17 točk manj od Atalante ter 17. mesta, ki še zagotavlja obstoj in mesto v serie A tudi v naslednji sezoni. Igralci, ki so ostali zvesti nogometnemu moštvu, so zadnjo plačo prejeli lani septembra. Brez plačil so tudi ostali zaposleni, člani strokovnega štaba, ki tako povsem prostovoljno pomagajo klubu.

Parma je tudi uradno razglasila stečaj, izpad iz lige so preprečili italijanski klubi, ki so v sodelovanju z zvezo sklenili pomagati propadlemu klubu s plačilom stroškov organizacije tekem do konca sezone v višini pet milijonov evrov. Zveza je ob tem klubskemu predsedniku Tommasu Ghirardiju in nekdanjemu direktorju Pietru Leonardiju za pol leta prepovedala kakršno koli delovanje v nogometu.

Parma je sicer prav v zadnjem času prikazala sijajne nogometne predstave. Tako so presenetili tudi vodilni Juventus z 1:0.