© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
16.04.2015 11:42:45

Liga Europa: Vse v senci ene

Reuters

Četrtkovi termini so rezervirani za ligo Europa, v kateri je v boju za manj prestižno evropsko lovoriko ostalo še osem moštev.

Ob treh ne preveč atraktivnih tekmah bodo ljubitelji nogometa lahko spremljali tudi pravo poslastico, ki bi bila vredna svoje pozornosti tudi na največji evropski nogometni sceni.

V četrtfinalu lige Europa so se znašla nekatera presenetljiva imena, ki v evropskem nogometnem merilu ne pomenijo – ali vsaj ne pomenijo več – veliko. Posledično gre za nekaj neatraktivnih ekip, zaradi katerih bo predvsem en par izredno neatraktiven.

898-9-ilicic re
Reuters

ILIČIĆ VERJETNO NA KLOPI

Za slovenske ljubitelje nogometa bo najbolj zanimiv obračun tisti med Dinamom iz Kijeva in Fiorentino. Jasno, za vijoličaste igrata dva slovenska reprezentanta, a kaj lahko se zgodi, da na prvi tekmi ne bomo videli nobenega. Jasmin Kurtić tako ali tako ni prijavljen za igranje v drugem delu lige Europa, če gre verjeti italijanskim medijem, pa naj bi Josip Iličić tekmo proti Ukrajincem začel na klopi za rezervne nogometaše. Pred njim naj bi v konici napada prednost dobila Mario Gomez in Mohamed Salah.

Z vsem spoštovanjem do obeh klubov, ampak dvoboj med Club Bruggeem in Dniprom iz Dnipropetrovska prahu ne bo dvignil niti v Belgiji in Ukrajini, kaj šele širše. Tudi dvoboja med Dinamom iz Kijeva in Fiorentino ter Zenitom in Sevillo nista prav pojem atraktivnosti, čeprav gre v primerjavi s prvim dvobojem za veliko zanimivejša in odmevnejša obračuna.

A vse tri tekme bodo ostale v veliki senci zadnjega četrtfinalnega dvoboja, v katerem bosta kopja prekrižali trenutno drugouvrščena ekipa nemške bundeslige Wolfsburg in trenutno četrtouvrščena ekipa serie A Napoli.

Obe zgoraj omenjeni moštvi namreč igrata izjemno atraktiven, napadalen nogomet in ljubitelji nogometa pričakujejo pravo nogometno poslastico. Na eni strani fantastični Kevin De Bruyne, Bas Dost, Ricardo Rodriguez in Ivan Perišić, na drugi strani odlični Gonzalo Higuain, Marek Hamšik, Dries Mertens in Jose Callejon bodo brez kančka dvoma poskrbeli za pravi spektakel, v katerem se bo najverjetneje iskal gol več, obrambe pa bodo na izjemno težkih preizkušnjah.

ČETRTFINALE

CLUB BRUGGE (Bel) - DNIPRO (Ukr) (četrtek ob 21.05)

DINAMO KIJEV (Ukr) - FIORENTINA (Ita) (četrtek ob 21.05)

SEVILLA (Špa) - ZENIT (Rus) (četrtek ob 21.05)

WOLFSBURG (Nem) - NAPOLI (Ita) (četrtek ob 21.05)